Son Haberler

Bir dönem AKP’den milletvekilliği de yapan ve Ahmet Davutoğlu’na yakınlığıyla bilinen Selçuk Özdağ, İstanbul seçimlerinde hezimete uğrayan AKP’yi eleştirdi. Özdağ, “Bu seçimin sonuçları İstanbul ile sınırlı kalmayacaktır. Başka siyasi yansımaları da olacaktır” dedi.

23 Haziran seçimleri henüz sonuçlanmışken seçimin kaybedeni AKP’nin eski isimlerinden Selçuk Özdağ, seçim sonuçlarına ilişkin bir dizi önemli açıklamada bulundu.

Özdağ, seçim sonuçlarına göre İstanbul’dan sonra AKP’nin düşüşünün diğer illerde de devam edeceğini belirterek Ahmet Davutoğlu’nun sloganı olan “Ya yeni hal ya yeni hal” sözlerini kullandı.

Davutoğlu’ndan seçim açıklaması!

Özdağ’ın sosyal medyadan yaptığı açıklaması şöyle;

1-İstanbul Seçimi, İstanbul’a ve Türkiye’ye hayırlı olsun. Demokrasi kazandı, hukuk kazandı. Türk insanı baskıcı, otokrat yönetim tarz ve söylemlerine razı olmayacağını gösterdi.

2-Herkes siyasetini bu yeni eğilime göre belirlemek durumundadır. Türkiye, büyük bir çoğunlukla kamplaştıran, kutuplaştıran, ayrıştıran siyaset biçimini reddetmiştir.

3-Bu seçimin sonuçları İstanbul ile sınırlı kalmayacaktır. Başka siyasi yansımaları da olacaktır.

4-Kürt kökenli vatandaşlarınız, kardeşlerimiz oylarının kimsenin tekelinde, cebinde olmadığınıda göstermişlerdir.

5-Artık eski siyaset tarzının vatandaş tarafından rağbet görmediğinin bir yansımasıdır, ifadesidir.

6-Bugünden itibaren siyasette kartlar yeniden karılacak ve yeni siyasi aktörler ortaya çıkacaktır. Bu seçimin en önemli sonuçlarından bir taneside budur.

7-Türk Milleti her partilisi ile bir bütündür. Partiler amaç değil araçtır, parti farklılıklarından dolayı insanları hasımlaştırmak ülkeye kötülük etmektir.

8-Bu seçimde terör örgütü şeflerinin iç siyasete malzeme edilmesinin yanlışlığı ve sonuçları da ortaya çıkmıştır.

9-Türkiye, 50 bin kişinin ölümüne sebep olmuş teröristlerin televizyon ekranlarına çıkarılmasına bu aziz milletin bir cevabı olacaktı oldu da ve o cevabı oyları ile sandıkta vermiştir.

10-Bu mesajı herkes iyi anlamalıdır. Eleştirilere kulak vermeli ve özeleştiri yapmak erdemini göstermelidir.

11-Vatandaş, kamplaştırma,kutuplaştırma istemiyorum demiştir. Tek adam yönetim ve tarzını istemiyorum demiştir. Siyasallaşan bir yargı istemiyorum demiştir. Her alanda şeffaflık istiyorum demiştir.

12-Demokrasi istiyorum, adalet istiyorum, barış ve kardeşlik dili, uzlaşı istiyorum, bağımsız yargı istiyorum, kuvvetler ayrılığı istiyorum, eğitimde fırsat eşitliği, gelir dağılımında adalet istiyorum demiştir.

13-Yüce dinimiz İslam’ın sandığa götürülüp siyasi hırslar uğruna oylamaya tabii tutulmasını istemiyorum demiştir.

14- Veeee ekonomi ve devlet yönetiminin ehil ellere, liyakatli kişilere verilmesini istiyorum demiştir.

15-Ya YENİ HAL, ya YENİ HAL….

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Site Haritası