Son Haberler

“Yeni bir bahar ve yeni bir sen” için hazır mısın?

Herşeyin ilk adımı, korkularımızı geride bırakmak, ardından cesur, yenilikçi ve stratejik adımlar ile yolumuzda yürümektir. Korkularınızı yenmeden başarıya yürüyemezsiniz.

07-10 Nisan tarihlerinde Londra’da katıldığım Antony Robbins UPW ‘’İçindeki Gücü Keşfet ‘’ eğitimine katıldım. Birçok dünya liderine ve ünlüye yaşam koçluğu yapan Antony Robbins’in hayal kırıklıkları ve sefalet dolu hayatını nasıl bir mutluluk makinası ve zenginliğe dönüştürdüğüne şahit olmak beni çok etkiledi. Bir insanın en dibe vurduğu anda sadece kendisine inanarak ve durmadan hedefi doğrultusunda çalışarak nasıl zirveye oturabilirin cevabını Antony anlattığı tekniklerden öte kendi hayatını paylaşarak ispatladı.

Baharı karşılarken bu yazımda, hem eğitimden bazı notlarımı paylaşmak hem de içinizdeki ateşin ilk kıvılcımını yakmak isterim.

HAYATIMIZDA YOLUNDA GİTMEYEN HER NE VARSA…

Herşeyin ilk adımı, korkularımızı geride bırakmak, ardından cesur, yenilikçi ve stratejik adımlar ile yolumuzda yürümektir. Korkular kalıplaşmış düşünce, deneyim veya duygularımız ile oluşuyor. İşte tam bu noktada seminere başlangıcı ateşte yürümekle başlıyor. “Korkularınızı yenmeden başarıya yürüyemezsiniz” diyor ve 96 ülkeden 8 binin üzerinde katılımcıyı 8 adımda geçeceğiniz odun ateşinden kora dönüşmüş yolda yürütmekle başlıyor.

Bilinç altınızda yerleşmiş olan korkularınızdan 1000 santigrat sıcaklığa sahip bir ateşten yürüyerek geçtikten sonra hangi korkunuzun üzerinden geçip gitmezsiniz ki!!!!!

Korkularınızı geride bıraktıktan sonra sıradaki soru şu:

YAŞAM KALİTENİZİ KONTROL EDEN FAKTÖRLER

Yaşam kalitemizi kontrol eden faktörler, inanç ve değerlerimizdir.

Olaylara bakış açımız ve duygusal olarak nasıl algıladığımız inanç ve değerlerimizi belirliyor. Yaşanan aynı olaya her bir kişinin bakış açısı değişik olur. Birisine göre hayatının en mutlu olayı bir başka kişiyi mutsuz edebilir. Yani olayın ne olduğundan çok bizim nasıl içselleştirdiğimiz etkiliyor?

DUYGULARAMIZI YÖNLENDİREN 3 TEMEL FAKTÖR

1- Fizyolojimiz

2- Kelimelerimiz

3- Fokusumuz / Odak noktamız

Fizyolojimiz:

Duygularınızı yönlendirmenin önemli adımlarından biri nefes, hareketlerimiz ve duruşumuz. Güne derin nefes teknikleri ile başlamak,  günlük vücut egzersizlerini yapmak ve hatta oturuş veya ayakta duruş şeklimiz bile duygularımızı yönetmeye yeterli. Oturduğunuz yerden hızlıca kalkıp ayağa zıpladığınız an harekete geçireceğiniz yaşam enerjisi, içinde bulunduğunuz huzursuz bir anı yok etmek için yeterli.

Kelimelerimiz:

Söylediğimiz her bir kelimenin anlamı duygularımıza yansır ve enerjisel olarak bizi o duyguya sokar. Ağzımızdan çıkan her kelimenin kaderini yaşarız.

Fokusumuz / Odak noktamız:

Yaşamış olduğunuz sizi mutlu eden bir anıya odaklandığınız an, size hemen o anın duygusal enerjisi içine çeker. Aynı o andaki duyguları yaşarsınız.

Bir örneklemeye ne dersiniz?

Şimdi gözlerinizi kapatın ve sizi en mutlu eden bir ana gidin, belki çocuklarınızın doğum anı belki bir başarı anınız, tam o anda ne hissediyordunuz? Odaklanın ! Yüzünüzde istem dışı tebessüm oluşmaya başlamıştır bile.

Baktığınız bir fotoğraf karesi bile duygularımızı hareketlendirmeye yeter.

‘’İşte tüm duygularımızın ilüzyonisti biziz.’’

İNSANIN 6 TEMEL İHTİYACI

İnsanoğlu her ne adım atıyorsa bilin ki 6 temel ihtiyacından birini tatmin etmek içindir. İyi ve kötü tüm davranışlarımızın sebebi bu ihtiyacı karşılayabilmektir. Eğer kişinin ihtiyacını doğru tespit edip bu duygu ihtiyacını farklı yollarla giderebilirseniz bir çok davranışını yönlendirebilirsiniz.

1- Stabilite/kesinlik

2- Çeşitlilik/değişim

3- Önemsenmek

4- Bağlanmak/sevgi / paylaşmak

5- Büyümek/gelişmek

6- Faydalı olmak

Her insan bu duygulardan en fazla ihtiyaç duyduğu ikisine ulaşabilmek için ya iyi ya kötü yada nötür bir davranışa yönelir. Bu da farklı yaşamların sebebidir.

Kağıt ve kalemi elinize alın ve alttaki sorulara sessiz bir ortamda kendinize sorup cevaplandırın!

Bu 6 temel ihtiyaçtan hangi ikisi sizin için bugüne kadar en önemlisi idi?

Bu iki ihtiyaça ulaşmak hayatınızda nelere mal oldu?

Hayatınızda değişimi başlatmanız için şimdi hangi iki ihtiyaç önemli?

Önceliklerinizi değiştirdiğinizde bu hayatınızı nasıl değiştirecek?

Kendinize zaman ayırıp bu sorgulamaları yaptığınız an bir çok çözüm aklınıza gelecektir. Her zaman bu farkındalık ile yaşamak istiyorsanız ise tek ihtiyacınız güvenebileceğiniz bir yaşam koçu/danışmanı/kılavuzu ile disiplinli bir paylaşıma başlamaktır.

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki:

Kullandığınız kelimeler insan davranışlarını %7 etkiliyor.

Sesinizi kullanma şekliniz karşınızdaki insanı %38 etkiliyor. Ne söylediğinizden çok nasıl söylediğinizin etkisi çok büyük.

Fizyolojiniz ise iletişimde %55’lik en büyük etkiye sahip.

Değişimi başlatmanın ilk adımlarını paylaştım. Haydi derin bir nefes, hareket, sağlıklı gıda ve inançla baharı karşılayalım.

Hayatınızda birşeylerin yolunda gitmediğini düşünüyorsanız değişimin kendinizde başladığını unutmamalısınız. Hayata geldiğinizde hiçbir bilgiye sahip değilken bile yürümeye başlayana kadar kaç kez düştünüz ? ve kalkıp tekrar denediniz? Ve sonunda başardınız hatta koşuyorsunuz!

Pes etme!

‘’İhtiyacınız olan yaşam enerjiniz düşünce kalıplarınızın arasında sıkışmıştır, özgür bırakın size mutlu etsin.’’

Antony Robbins Türkiye Temsilcisi Sayın Yeliz Rüzgar ve Tolga Hancı’ya  eksiksiz organizasyon ve destekleri için teşekkür ederim.

Sağlıcakla, huzurla ve aşkla kalın!

Selin ‘den

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Site Haritası