Son Haberler

İş dünyası, yeni Hükümet’ten ne bekliyor?

Geçen ay, yani Mayıs ayı oldukça hareketli, aniden ortaya çıkan siyasi gelişmelere sahne oldu. Aniden diyorum çünkü Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştükten sonra istifa kararı aldı ve Ak Parti’nin olağanüstü kongreye gitmesi kararlaştırıldı. “Yeni başbakan kim olacak?” sorusunun cevabı ise birkaç gün yapılan açıklamadan ve daha sonra yapılan Ak Parti Olağanüstü Kongresi’nde belli oldu: Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım.

Binali Yıldırım’ın başbakanlık koltuğuna oturması ile önümüzdeki dönemde havalimanları, otobanlar, hızlı demir yolları, köprüler, barajlar, nükleer santraller, yani mega projeler daha çok konuşulacak.
Peki iş dünyası, yeni Hükümet’ten ne bekliyor?
Binali Yıldırım’ın başbakanlığındaki Hükümet, çok hızlı bir şekilde gerginliği ve kutuplaşmaları azaltmalı, tansiyonu düşürmeli ve başta turizm sektörü olmak üzere birçok sorunla boğuşan iş dünyasına nefes aldıracak adımları atmalı, reformları hayata geçirmeli. Zira son bir yıl içinde 1000’in üzerinde firma iflas erteleme talebinde bulundu, birçok firma ya ortak arayışına girdi ya da yabancılara satış yaptı. Hükümet, bu noktada sorunlara köklü çözüm getirecek adımları atmalı, terörü sona erdirecek önlemleri almalı, tıkanma noktasına gelen vergi ödemelerine, yatırımlar için cazibesini yitiren teşvik sistemine acilen yeni çözümler getirmeli, uluslararası pazarlarda rekabet gücünü kaybeden ihracatçı firmalara “hayat öpücüğü” vermeli.
Evet iş dünyası huzur istiyor, barış istiyor, ihracat için teşvik, yatırım için destek, biriken sorunları için çözüm istiyor. Mehmet Şimşek’in yani kabinede görevini korumasını iş dünyası çok olumlu karşılıyor. Bu vesile ile yeni Hükümet’e başarılar diliyoruz.
BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM’DAN ÇOK ÖNEMLİ MESAJLAR…
Geçen ayın başında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile çok detaylı bir röportaj yaptık. Birkaç gün sonra ise Ak Parti’de ve dolayısıyla Hükümette meydana gelen ani değişiklik tablo tamamen değişti. Binali Yıldırım, yeni Hükümet’in başkanı, dolayısıyla Türkiye’nin de yeni başbakanı oldu. İşte Yıldırım, Ulaştırma Bakanı olarak son röportajını Turcomoney’e verdi. Yazı İşleri Müdürü’müz Hayreddin Turan’ın sorularına Yıldırım, çok detaylı cevaplar verdi, Türkiye’de önümüzdeki dönemde yapılacak dev yatırım projelerini büyük bir heyecanla anlattı…. Bu cevapları alırken bizim de heyecanlandığımız konulardan biri de, Türkiye’nin 4. sanayi devrimi için yaptığı hazırlıklardı… Türkiye’yi ekonomide dünya ligine çıkaracak bu projeleri Başbakan Binali Yıldırım’ın Turcomoney’e verdiği röportajda bulacaksınız…
YENİ PAZAR ARAYANLAR, İRAN SİZİ BEKLİYOR…
Dost ve komşu ülke İran, uzun yıllar ambargo ile uğraşıp kendi kabuğuna çekilmişti. Geçen yıl BM bu ambargoyu kaldırdı. İran, yasakların kalkmasıyla rahat bir nefes aldı ve dışı açılma kararı aldı. Şimdi uluslararası dev şirketler, bakir pazar İran’da yatırım yapmanın yollarını, mal satmayı planlıyor. 80 milyonluk İran pazarı, yatırıma, üretime, istihdama, ihracata, ithalata aç. Daralan ihracat kanalları ile nefes alamaz hale gelen Türk firmaları için İran, müthiş bir fırsat. Sanayi ve Ticaret eski Bakanı ve Turcomoney yazarı Ali Coşkun, geçen ay İran’a gitti, üst düzey yetkililerle konuştu. Coşkun, İran’daki izlenimlerini Turcomoney okurları için yazdı… Yeni pazar arayan işadamları, Ali Coşkun’un bu önemli analizini mutlaka okuyun…
TURCOMONEY TÜRKİYE’YE DEĞER KATANLAR ÖDÜLLERİ TÖRENİ
TURCOMONEY TÜRKİYE’YE DEĞER KATANLAR ÖDÜLLERİ TÖRENİ için tüm hazırlıklarımızı tamamlamıştık. Töreni, 1 Haziran’da Crowne Plaza İstanbul Florya’da yapacaktık. Bazı bakanlarımızın katılacağını açıkladığı bu töreni, AK Parti yönetiminde ve Hükümet’te meydana gelen değişiklik nedeniyle ortamın sakinleşmesini, belirsizliklerin ortadan kalkmasını tercih ettik ve töreni erteledik. Tören tarihini, bu yeni duruma göre önümüzdeki günlerde netleştirip, kamuoyuna ve bu ödüllere layık görülen kuruluşlara/kişilere duyuracağız.
Bu güzel düşüncelerle hepinize sağlıklı, mutlu ve bol kazançlı bir ay diliyoruz…

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Site Haritası