Son Haberler

Her kriz, bir fırsattır

Dünya, Avrupa ülkeleri aylardır İngiltere’nin AB’den ayrılıp ayrılmayacağını konuşuyordu. Beklentiler, genellikle referanduma giden Britanya halkının AB’de kalacağı yönünde karar alacağı yönündeydi. Ancak sonuç tam tersi oldu.

Halkın yüzde 52’si “AB’den çıkalım” dedi. Fakat bu sonuçlar, küresel piyasaları salladı, Avrupa borsalarını vurdu. Durum böyle olunca İngiltere’de, İskoçya’da, Kuzey İrlanda’da yeni bir rüzgar esmeye başladı. Milyonlarca insan, “Biz AB’de kalmak istiyoruz” başvuruda bulundu. Bu aynı zamanda Büyük Britanya’nın bölünmesi anlamına geliyor… Nitekim İngiliz halkının önemli bir kısmı, referandumun yeniden yapılmasını istiyor.
Bu aynı zamanda AB’nin de bölünmesi, parçalanması sürecini de başlatabilir. Şimdi tam anlamı ile bir kriz sözkonusu… Bu krizden dünya etkilenecek… Avrupa Birliği ülkeleri etkilenecek… Türkiye ekonomisi de bundan etkilenecek… Evet Avrupa Birliği ve dünya açısından dikkate alınması gereken bir kriz var… Peki bu kriz fırsata dönüştürülebilir mi? Olabilir. AB, misyonuna misyon katacak, işlevlerine güç kazandıracak, üye ülkelerin kalmak için ya da çıkmamak için can atacağı bir yapılanmaya giderse krizi fırsata dönüştürebilir. Türkiye de, bu krizi fırsata dönüştürebilir. Gücü zayıflamakta olan AB’ye Türkiye, taze kan sağlayabilir. Bu hem AB için hem de Türkiye için de yeni bir fırsat, yeni bir imkan olur… Dileriz, devletleri yönetenler, özellikle de AB liderleri, güçlü bir liderlik vizyonu ortaya koyarlar ve bu krizi çözerler… Çözmelerini diliyoruz… Çünkü bu sadece AB’nin sorunu değil, tüm dünyanın sorunu aynı zamanda…

AVUSTURYA YATIRIMCILARI BEKLİYOR
Avusturya, Avrupa’nın en zengin ülkelerinden biri. Küresel krizden en hızlı çıkan ülkelerinden biri. Şu anda özellikle kamu borç yükü bir hayli fazla, ama çözümü için reformlar yapılıyor, adımlar atılıyor. Turcomoney olarak bu sayıda Avusturya ekonomisini büyüteç altına aldık, potansiyel yatırım imkanlarını ve iş fırsatlarını ele aldık. Peki hangi sektörlerde yatırım yapılabilir, hangi ürünler ihraç edilebilir? İhracat için pazar arayanlar, yatırım için fırsat kollayanlar, Avusturya sizi bekliyor…

BAŞBAKAN YARDIMCISI VE EKONOMİ BAKANI TURCOMONEY’E KONUŞTU
Avusturya, ekonomisini geliştirmek için ne yapıyor? Yabancı yatırımcılar için hangi kolaylıkları sağlıyor? Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Dr. Reinhold Mitterlehner Turcomoney’e özel açıklamalar yaptı. Başbakan Yardımcısı Dr. Mitterlehner’in çok önemli mesajlarını mutlaka okumanızı öneriyorum.
SERMAYE PİYASALARI İÇİN YENİ BİR HAMLE ŞART
Turcomoney CEO Sohbetleri’nin Haziran ayı konuğu İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı İlhami Koç’tu. Sermaye piyasalarının detaylı olarak tartışıldığı toplantıda Turcomoney yazarları sordu, İlhami Koç cevaplandırdı. Toplantıdan çıkan sonuç şu oldu: Türkiye’de sermaye piyasalarının yeni bir hamleye, yeni atılıma, yeni ürünlere ve yeni heyecanlara ihtiyacı var.

TURCOMONEY AİLESİ BÜYÜYOR
Turcomoney, herbiri kendi alanında yetkin olan olan deneyimli isimlerin analizlerini okurlarına yansıtıyor. 5 yılı geride bırakan Türkiye’nin tek uluslararası ekonomi/finans dergisi Turcomoney ailesi,finans ve iş dünyasından yeni isimler ve değerli uzmanlarla büyüyor. İlk yıllardaki dikkat çeken yazılarıyla Turcomoney okurlarına ışık tutan, ancak yazılarına ara veren Turkish Yatırım Genel Müdürü Dr. Berra Doğaner yeniden aramızda. İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Başkanı İlhami Koç, da yatırım bankacılığı ve sermaye piyasaları ile ilgili analizleriyle Turcomoney’de… MASAK eski Başkan vekili, yıllarca finans dünyasında üst düzey görevlerde bulunan, şimdi ise aynı zamanda Bilgi Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapan Dr. Ramazan Başak, yine finans dünyasında üst düzey görevler yapan, Esenyurt Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Yazıcı, Sürdürülebilir Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sungur Bursa, rehber niteliğindeki analizleriyle Turcomoney’de… Kendilerine “aramıza hoşgeldiniz” diyorum ve siz değerli okurlarımız adına teşekkür ediyorum…

Bu güzel düşüncelerle Ramazan Bayramı’nızı kutluyor, sağlıklı ve mutlu bir ay diliyorum…

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Site Haritası