Son Haberler

Dünya sağlıkçıları 9. Dünya Medikal Turizm Kongresi’nde buluşuyor

9.Dünya Medikal Turizm Kongresi 25-28 Eylül 2016 tarihlerinde Amerikanın başkenti Washington’da  düzenlenecek.

3000’nin üzerinde katılımcı, 10.000’nin üzerinde birebir görüşme, 200’ün üstünde sektör satınalma firması, sektörel forum ve konferansları içeren kongreye tüm dünyadan katılım her yıl artarak devam ediyor.

Türkiye, 2008-2013 yılları arasında tüm dünya ülkeleri arasında önde gelen sağlık kurumlarımız ile üst düzeyde katılım sağladı. Bu sebeple tüm dünyada medikal turizm kongre ve istatistiki raporlarında her zaman önemli bir oyuncu olarak yerini aldı. Son 3 yıldır sağlık sektör temsilcilerinin büyük bir kısmı iç pazarda yaşadıkları sıkıntılar sebebi bu tür kongrelerde yerlerini alamadılar.

Sağlık yatırımlarının hızını kestiği ve yabancı hasta sayısında ki artış ivmesinin yavaşlamaya başaldığı ülkemizde önümüzdeki zamanlarda hizmete açılacak olan şehir hastaneleri de eklenince sektörde neler yaşanacağı merak konusu olmaya başladı.

SEĞLIK İHRACATINDA TÜRKİYE SAĞLIK SİSTEM MODELİ

Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ’ın Türkiye’de başlatmış olduğu sağlık reformunun başarı dalgaları, bölge ülkelerinde devam ederken, Sayın Akdağ’ın ikinci kez görevi devralması sektörün ihtiyaçlarını, yenilikçi projeleri ile kısa sürede giderecek görünüyor. Uygulamaya aldığı sağlık reformunu, bir çok ülke Türkiye Sağlık Sistem Modeli olarak uygulanmaya başladı. Birçok Avrupa ülkesinin başaramadığı sağlık ihracatını Türkiye başlattı.

Türkiye şehir hastaneleri ile yeni bir sağlık modeline başlarken, sağlık politikaları içerisinde sağlık ihracatı ve sağlık turizmi projelerine daha fazla önem vermesi gerekiyor. Dünya sağlık platformları ve sistemlerine, örnek olacak projeleri hayata geçirmeye devam etmeliyiz. Sağlık sisteminin örnek alındığı ve sağlık tedavisi için tercih edilen ülke olmak, ülke imajımıza en büyük katkıyı sağlayacaktır.

Önümüzdeki yıllarda Türkiye sağlık sektörünü kıtasal ve dünya kongrelerinde daha etkin göreceğimize inanıyorum, Türkiye’nin her alanda hak ettiği değeri kendi duruşumuz ve hayata geçireceğimiz başarılı projelerimiz ile sağlayacağımıza inancım sonsuz.

TEK VATAN, TEK MİLLET, TEK DEVLET, TEK BAYRAK!

En önemli ihtiyacımız, kendimizi dünyanın ekonomik olarak önde gelen ülke vatandaşlarına doğru anlatabilmekte. Bu sadece politik platformda değil, iş dünyası, kanaat önderleri ve sivil toplum örgütleri ile karşılıklı kurulacak güven köprüsü ile oluşturulabilir. Türkiye’nin doğru tanıtımı, her bir Türk vatandaşının hayatını kazandığı ve yaşadığı ülkesine en birinci borcudur.

İhtiyacımız olan birlik ve beraberliğe ulaşabilmek için çok göz yaşı döküldü, çok canlar yandı, çok ocaklar söndü. Ama görünüyor ki sonunda bir olabildik. Tüm dünyaya da özellikle de anlamını dahi bilmeyen toplumlara, vatan sevgisi nedir?, Bir olmak nedir? Türk halkı olarak bu kavramları gösterdik.

Ne mutlu Türk’üm diyene…

Ne mutlu cennet vatanımızda yaşayabilene…

Sağlıcakla, huzurla, bir kalın,

Selin Yıldırım

yildirim@turcomoney.com

 

 

 

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Site Haritası