Son Haberler

Dünya medikal turizm 2025 hedefi 3 trilyon USD !

VISA ve Oxford Economics, 176 ülkede yaptığı araştırma sonucunda Dünya Medikal Turizm Raporunda pazar büyüklüğünü 2025’te 3 Trilyon USD olarak yayınladı.

Medikal turizmin önümüzdeki 10 yıl boyunca yıllık %25 büyüyeceği ve 2025 yılında dünya nüfusunun yaklaşık yüzde üç ila dört oranında insanın sağlık tedavileri için uluslararası seyahat edeceği tahmin ediliyor.

VISA ve Oxford Economics’in yapmış olduğu araştırmada sağlık alanında yüksek kalite ve kusursuz hizmet anlayışına sahip ilk 41 ülke sıralaması yapıldı. Bu listeye göre Amerika Birleşik Devletleri sağlık turizm gelirlerinde ilk sırada yer alıyor. Asya kıtasında ise Tayland, Singapur ve Güney Kore’nin medikal turizm gelirleri hızla büyümeye devam ediyor. Rapordaki bulgular, 10 yıl içinde, yüksek kalitede sağlık yatırımlarına hız veren Çin’in Amerika’yı geçeceğini gösteriyor.

GENÇLER, SAĞLIK İÇİN BAŞKA ÜLKELERE GİDECEK

Bir başka bir istatistiki veriye göre ise, 2025 yılında sağlık için seyahat eden insanların %13’nün ileri yaşlara sahip olacağı ve 18-34 yaş arasındaki kişilerin ise yılda farklı tedaviler için en az 2 ila 3 kez başka bir ülkeye seyahat edeceği tahmin ediliyor.

Türkiye’de son dönemlerde sağlık turizmine olan ilgide ve ekonomik verilerinde düşüşe geçtiği yönündeki spekülasyonlar bu araştırma raporu ile dünyada büyümeye devam ettiğini ve bizim bu başarıyı yakalayamadığımızı ortaya koyuyor. Hergün istikrarlı bir şekilde büyüyen pazardan payımız her gün azaldı. Türkiye’nin geçmiş yıllar içinde ulaştığı başarıları dahi unutulmaya başladı.

SEBEBİ BAŞKA YERDE ARAMAYIN!

Her zaman böyle olmuyor mu ? Bir şeyin modası oluyor herkes bilir bilmez aynı şeyden bahsedip ona yatırım yapıyor ve sonu hep başarısızlık, hep hüsran. Araştırmalara ve konunun uzmanlarına değer vermeyen bir yönetim anlayışı ne yazık ki başarısızlıkların temelini oluşturuyor. Ne yazık ki sadece ticarette değil, her türlü ilişkilerimizde de aynı yolu izlediğimiz için her gün artan boşanmalar, kavgalar ve ülkemizde ki huzursuzluklar artıyor. Sebebi hiçbir yerde aramayın, sebebi HEPİMİZİZ !

BİR olabildiğimiz zaman nasıl bir güç oluşturduğumuzu tüm dünyaya gösterdik, ama bu duruşu bir ömür hayatın her alanında göstermeliyiz.

İSTİKRARLI BÜYÜMENİN SIRRI

İstikrarlı büyümenin sırrı, yılmadan, ilkelerinden ödün vermeden, sürekli çok çalışmakta saklı. 3 yıl bir rüzgarın peşinden koşturup, ilk esen farklı rüzgarla başka yöne gidersen, hiç bir zaman istediğin noktaya varamazsın. Her yeni rüzgarla hedefin de, yolun da değişir, savrularak yaşarsın. Rüzgar durduğunda ise yorgunluktan bitap düşer olduğun yerde kalırsın.

DÜNYA MEDİKAL TURİZM KONGRESİ EYLÜL 2016!

2016 Eylül ayında, Amerika Vaşington’da, 9.su düzenlenen Dünya Sağlık ve Medikal Turizm Kongresi’nde Türkiye’den ne resmi ne de özel sektör katılımı olmadı. Tüm dünya otoritelerinin bulunduğu bu kongrede biz her türlü altyapı ve üstün sağlık hizmetine sahip olan ülkemizi tanıtamadık. Hangi ülke vatandaşlarının bizim ülkemizde tedavi olmalarını hedefledik? Ve bu kişilere ülkemizi nasıl anlatıyoruz? Bu soruların cevabına ulaşmak ne yazık ki çok zor görünüyor.

Darbe girişiminin ardından, yabancı basının ülkemiz hakkında gerçek dışı anlatımlar yaptığı bir dönemde, tüm dünyanın en çok önemsediği sağlık konusunda, sahip olduğumuz avantajları, niçin anlatmıyoruz ?

Cevabını bulabilmek umudu ile sağlıcakla kalın,

Selin’den

yildirim@turcomoney.com

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Site Haritası