Son Haberler

Komşu ülke Yunanistan’da medikal turizm fırsatı !

Türkiye, ne yazıkki sağlık turizmindeki fırsatları ıskalıyor. Yunanistan ise, bu boşluğu görerek hareke çoktan geçti bile. Avrupalı hastalar ve Ruslar, artık tedavi olmak için Atina’yı tercih ediyor.

Türkiye’nin içinde bulunduğu terörle mücadele ve ekonomik sıkıntılı dönemi Yunanistan avantaja çeviriyor. Türkiye’de yatırımı olan uluslararası şirketlerin bölgesel toplantılarına bile yöneticilerini göndermemek için iptal edilen İstanbul toplantıları varken hangi Avrupalının tedavi olmak için ülkemize gelmesini bekleyebiliriz ki?

Avrupa’dan özellikle göz, estetik, diş ameliyatları için İstanbul’u tercih eden hastalar,  artık yönünü Atina’ya çevirmiş. Türkiye’ye ise sayıları azalıyor olmasına rağmen Ortadoğulu hastalar geliyor. Onların çoğu ise çoğunlukla saç ekimi için İstanbul’u tercih ediyor.

YUNANİSTAN’IN HEDEFİ AVRUPALI HASTALAR VE  RUSLAR

Yunanistan, bu işe çok büyük önem veriyor. Öyle ki Atina’nın en büyük hastane zincirleri bugün kurmuş olduğum model ve deneyimim sebebi ile benden danışmanlık hizmeti alıyorlar. Türkiye’den kaçan fırsatı gördüler. Hedefleri ise çok büyük. İlk hedefleri Avrupalı hastalar, ikinci sırada son 2 yıldır her gün sayıları artan ve bizi terk etmiş olan Rus hastalar. Ortadoğu’dan ise komplike ve büyük cerrahi ihtiyaçlarını karşılamak üzere gelen bir hasta portföyleri var. Uzun süredir sallantıda olan ülke ekonomilerine katkısının çok büyük olacağını bildikleri için sağlık konusuna çok büyük önem veriyorlar. Kısa vadede yakın bölgelere yönelik çalışmalarına ilave olarak Çinli hastaları tedavi etmek için de harekete geçmişler. Zira Çinli hastalar, bu alanda önemli bir potansiyeli barındırıyor.

ÇİN, MEDİKAL TURİZM FUARI’NA HAZIRLANIYOR

Çin hükümeti, her yıl artan sağlık ihtiyacına sağlıkta yatırım fırsatları yaratmasına rağmen istediği hedefe ulaşamayınca halkını tedavi edebilecek ülke arayışına başladı. Bu sebeple Mayıs 2017’de Shanghai’da Çin devleti himayelerinde Medikal Turizm Fuar ve Kongresi düzenleyecek.

Pazarla ilgilenenler ülke pavilyonu içerisinde tüm lider sağlık kurumları ile katılıyorlar. Fuarın Türkiye temsilci firması ise kapı kapı kamu ve özel sağlık kurumlarını dolaştığını ama katılım sağlama konusunda sıkıntı çektiğinden bahsediyor. İçinde bulunduğumuz kriz dönemini fırsata çevirecek vizyona sahip kurumlarımız nerde? Hepsi mi ayakta kalma mücadelesi veriyor?

ÇİN’DEKİ FIRSATLARI KAÇIRMAYIN!

Peki Çin’deki fırsat nedir?

-2024 yılında 50 binin üzerinde Çinlinin en az 10 milyon dolar geliri ve 65 yaş üstü 50 milyon kişinin olacağı öngörülüyor.

-Hızla artan nüfus ve yaşam şartları sebebi ile kronik rahatsızlıklarda artış bekleniyor.

-Tek çocuk politikaları sebebi ile IVF, doğum turizmi ihtiyacında artış yaşanması bekleniyor.

-Çin, fiyat odaklı değil, tedavi odaklı bir pazar konumunda. Nitekim 1.2 milyon insan, en az 1 milyon Dolar ve üzeri ekonomik güce sahip. Bunlar, en iyi tedavi için ödeme yapmaya hazır.

-Kanser ve kardiyovasküler hastalıklar medikal turizm arayışında ki ilk tedaviler, çoğunlukla Avrupa’ da tedavi oluyorlar.

-2015 yılında 483 bin Çinli başka bir ülkeden medikal tedavi olmuş.

Araştırma şirketlerinin verilerine göre 2015 yılında medikal turizm harcamalarının 9.7 milyar Dolar’a  ulaştığı belirtiliyor.

Sağlıcakla kalın,

Selin YILRDIRIM

yildirim@turcomoney.com

 

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Site Haritası