Son Haberler

Dünyanın yeni gücü,  “Yapay Zeka Lideri” olan ülke olacak

Yapay zeka konusunda bazı ülkeler ödeme sistemlerinde, bazıları robotlar ve üretim gibi konularda yoğunlaşsa da lider ülkeler, bütçenin büyük bir kısmını özellikle savunma konusuna ayırıyor.

Gelecekte, yapay zeka savaşlarının yaşanacağı bir dünyaya doğru gidiyoruz. Dünyadaki güç dengelerini belli ki Yapay Zeka Lideri olan ülke belirleyecek.

 

Selin Yıldırım

Medikal Turizm Avrupa Derneği USA Başkanı

yildirim@turcomoney.com

Ocak ayındaki yazımda, sizlere dünyada genel olarak sağlık alanında yapay zekanın kullanım örneklerinden bahsettim. Bu yazımda ise, yapay zeka stratejisini belirlemiş olan ülkelerin yayınlamış oldukları Yapay Zeka Stratejik Planlarını paylaşmak istiyorum.

Bazı ülkeler ödeme sistemlerinde, bazı ülkeler robotlar ve üretim gibi konularda yoğunlaşarak yapay zekâya yönelik projelere bütçe ayırıyor. Dünyanın yapay zeka konusunda lider ülkeleri ise, bütçenin büyük bir kısmını özellikle askeri ve ordu stratejilerine ayırıyor. Şimdi bir kaç ülkenin yapay zeka stratejisine ayrıntılı bakalım:

Yazının devamını okumak için lütfen tıklayınız…

https://www.pressreader.com/turkey/turcomoney/20190201

 

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Site Haritası