Son Haberler

Türkiye pozitif ayrışacak, büyümeye devam

*Büyüme ve reform temalarının tekrar devreye alınmasıyla beraber, enflasyondaki gerileme, dengelenen kur, cari açıktaki düzelme, ihracat ve turizmde moral veren rakamlar dikkate alındığında ülkemizin kredi notunun uluslararası kuruluşlar tarafından tekrar gözden geçirilmesini bekliyoruz.

*Bulunduğumuz coğrafyadaki siyasi ve jeopolitik risklere rağmen, öngörülmesi zor durumlar dışında Türkiye pozitif ayrışacağını değerlendiriyoruz. Risklere rağmen güçlü ve dirençli bir ekonomiye sahip Türkiye’nin yapısal reformlara devam ederek genç ve dinamik nüfusu ile beraber güçlü büyümesini sürdürmesini bekliyoruz.

*Dünyada enerji fiyatlarının düşük seyrettiği, FED’in faizleri düşürdüğü ve gelişmekte olan ülkelere para akışlarının sürdüğü ortamda, Avrupa’da Lagarde’ın da genişleyici para politikalarına devam etmesi bekleniyor. Avrupa’nın yavaşlayan ekonomisi göz önüne alındığında “güçlü Dolar zayıf Euro” teması da sürebilir.

 

Önümüzdeki yıl ABD’de Başkanlık seçimlerinin olacağını dikkate aldığımızda, ABD Başkanı Trump’ın siyasi kariyerindeki gelişmelerin ABD ile Çin arasında devam eden ticaret savaşlarına şekil vereceğini değerlendiriyoruz. Fed’in para politikasında temkinli duruşunu ekonomik verilere bağlı sürdürmesini bekliyoruz.

Avrupa’da Eski Başkan Draghi’nin genişleyici mirasını devralan Yeni Başkan Lagarde’ın genişleyici para politikalarına devam etmesi bekleniyor. BREXIT belirsizliği sürerken, Avrupa’nın yavaşlayan ekonomilerini göz önüne aldığımızda önümüzdeki dönem içinde “güçlü Dolar zayıf Euro” temasının devam etmesini bekliyoruz.

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE ALTIN FİYATINA YÖNELİK POZİTİF GÖRÜNÜMÜN SÜREBİLİR

Küresel ölçekteki büyük merkez bankalarının sıkı para politikasından genişlemeci para politikalarına geçmesi ve bu durumu önümüzdeki dönemde sürdüreceklerinin görünmesi önümüzdeki dönemde altın fiyatına yönelik pozitif görünümün sürmesini sağlayabilir.

Petrolde küresel büyümeye yönelik endişeler, ABD’de kaya gazı üretiminin gelişen teknolojiler ile sürdürülmesi ve oluşan üretim arz fazlası, fiyatları baskılamayı sürdürüyor.

Ticaret savaşının küresel büyüme beklentilerinde oluşturduğu baskı, merkez bankalarının güvercine bürünmesine yol açıyor.

TÜRKİYE’DE ÖNÜMÜZDEKİ YIL BÜYÜME HEDEFİ ANA TEMA OLACAK

Ülkemizde ise önümüzdeki yıl büyüme hedefinin ana tema olacağını değerlendiriyoruz. TCMB’nin enflasyondaki gerileme referansıyla faiz indirimlerine devam etmesi bekliyoruz.

Kurdaki dengelenme ve enflasyondaki gerileme sonrası, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının jeopolitik risklere ve yaptırım tehditlerine vurgu yapmalarına rağmen ekonomide toparlanmanın, beklentilerinden daha güçlü olduğunu ifade edip, büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize etmelerinin ülkemiz açısından olumlu olduğunu değerlendiriyoruz.

Büyüme ve reform temalarının tekrar devreye alınmasıyla beraber, enflasyondaki gerileme, dengelenen kur, cari açıktaki düzelme, ihracat ve turizmde moral veren rakamlar dikkate alındığında ülkemizin kredi notunun uluslararası kuruluşlar tarafından tekrar gözden geçirilmesini bekliyoruz.

RİSKLERE RAĞMEN POZİTİF AYRIŞACAĞIZ

Bulunduğumuz coğrafyadaki siyasi ve jeopolitik risklere rağmen, öngörülmesi zor durumlar dışında Türkiye pozitif ayrışacağını değerlendiriyoruz.

İstanbul’un Finans Merkezi Projesinin sermaye piyasalarımızın büyümesi ve derinleşmesi açısından önemli olduğunu bunun için sektördeki tüm paydaşların içerisinde bulunduğu bir işbirliğinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz

Önümüzdeki dönemde, dünyada başta petrol olmak üzere enerji fiyatlarının düşük seyrettiği, FED’in faizleri düşürdüğü ve gelişmekte olan ülkelere para akışlarının sürdüğü bir ortamda, bulunduğu coğrafyadaki siyasi ve jeopolitik risklere rağmen güçlü ve dirençli bir ekonomiye sahip Türkiye’nin yapısal reformlara devam ederek genç ve dinamik nüfusu ile beraber güçlü büyümesini sürdürmesini bekliyoruz.

 

YASAL UYARI

 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir.

Alper Nergiz

GCM Yatırım Genel Müdürü

nergiz@turcomoney.com

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Site Haritası