Son Haberler

“Yeni Dünya” ya ne kadar hazırsın?

*Bundan sonra her devlet “Yeni Dünya sahibine dijital bağlı olacak.” Şu an olduğu gibi her zaman paranın değeri altın ve gümüşle sabitlenecek. Yani yıllardır ısrarla söylediğim gibi altın altın altın altın…

 *Yeni dünya planını göremeyen ve bugünden oyun kurucular arasında olamayan ya da aklı görüp akıl üretmeyen devletler yeni dünya da piyon olacaklar. Güçler, dengeler, sistemler ve doğru bildiğiniz her şey komple değişiyor! Değişmeyen yok olacak!

Son yıllarda, birçok yazım ve paylaşımımda bahsettiğim ayrıca Aralık 2019’da sağlık sektörüne özel bilgilendirme ve paylaşma amacıyla düzenlediğim Future Healthcare (Sağlığın Geleceği) konferansını düzenleme amacımda olduğu gibi; Yeni Dünya’nın Dijital Dünya kurulumuna koronavirüs ile başlandı görünüyor.

Konferansta bahsettiğim, hastaneleri dolaşarak steril ortam yaratan robotları geçen hafta gördük. Çin’de metrolarda sterilizasyon ekibi yerine çalışmaya başlayan, virüs ile mücadele eden sağlık ekiplerine yiyeceklerini servis eden robotlar, vs…

Hem de bu işi yapan kişiler kendini virüsten koruduğu için hiç de karşı çıkmadılar. Yani gönüllü değişim 🙂

 ULUS DEVLETLERİN SONU MU?

İnsanlar evlerde kontrol altında, tüm tüketimi madde madde kayıt altında, (ayda kaç tuvalet kağıdı tükettiğinize kadar 🙂 ) yeni düzende faydalı olamayacak segmentteki insanlar yok oluyor (nüfus gelecek yüzyıllarda insanı doyuramayacak kadar fazla artacak). Ulus devletlerin yetersiz olduğu gösterilip güçleri kayboluyor (aslında kaybolmuyor itibarsızlaştırıp bilinçli bir şekilde ellerinden alınacak).

Avrupa Birliği’nin her zaman değil koşullara göre birlik olduğu ortada. İnsan yarı dijital hale gelmeli ki ‘Yeni Dünya’da dijital gücün sahibi tüm insanlığı ve devletleri tek başına kontrol edebilsin (Maşa olarak kullanılan devlet liderleri sanırım çok zorluk çıkarıyorlar).

ABD ASKERLERİNİN AVRUPA’DA İŞİ NE?

Peki ya bu süreçte Avrupa’nın birçok noktasında konuşlandırılan ABD askerlerinin işi ne var oralar da? Acaba bir iç ayaklanma olursa AB kendi vatandaşını vurabilir mi? Yoksa müdahaleye hazır olan başka devletlere fırsat mı olur?

22’si NATO üyesi 27 AB ülkesinin Savunma Bakanları, 4 – 5 Mart tarihlerinde Hırvatistan’ın Zagreb kentinde bir araya geldi. Toplantının ana konusu koronavirüs krizi değil “askeri hareketliliğin” nasıl geliştirileceğiydi.

AB toplantısına katılan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, tatbikatı “Soğuk Savaş’ın sona ermesinden bu yana ABD güçlerinin Avrupa’da en büyük konuşlandırılması” olarak tanımladı.

 AVRUPA’YA 17 BİN ASKERE İLAVE 20 BİN ASKER GELDİ

Avrupa’daki ABD Kara Kuvvetleri, hali hazırda sahada bulunan ABD askeri ve diğer NATO müttefiklerine ait 17 bin askere ilave Avrupa’ya ABD’den 20 bin askerin geldiğini duyurdu.

Reuters’ın son açıklamasında AB’de artan koronavirüs sebebiyle ilave takviyelerin durdurulduğu açıklansa da, farklı bölgelerde Nisan’dan Temmuz ayına kadar planlanmış olan Exercise Defender Europe 20 tatbikatının düzenlenmesi neler olacağı hakkında bir ön görü verecektir.

ABD askerlerinin amacı AB’yi korumak mi, yoksa fırsata hazır olmak mi? Ne dersiniz?

AŞIYI İNSANA TAKILAN ÇİP İLE ÜRETTİKLERİ AN DİJİTAL İNSAN

Virüs için gelişecek olan aşıyı ancak insana takılan çip ile ürettikleri an herkes dijital insan olmak için sıraya bile girecek, yani zorlama yok hayatta kalmak için istekle yapacaklar.

Ve artık her birey dijital kontrol edilebilecek hatta isterlerse hasta edebilip, isterlerse iyileştirip hatta fişini bile çekebilecekler!

Yeni dünya sahipleri, dijital ekonomi ile artık tek bir devlet gücü tek bir para biriminin gücü ile uğraşmayacaklar çünkü artık yeni ekonomi sadece dijital olacak.

100 yılda bir el değiştirilen Dünya’nın süper gücü olan devlet stratejisi dönemi artık bitti (Sovyetler Birliği Süper Güç bayrağını Amerika’ya teslim etmişti ve son 100 yılın sonuna gelindi).

PARANIN DEĞERİ ALTIN VE GÜMÜŞLE SABİTLENECEK

Bundan sonra her devlet “Yeni Dünya sahibine dijital bağlı olacak.” Şu an olduğu gibi her zaman paranın değeri altın ve gümüşle sabitlenecek. Yani yıllardır ısrarla söylediğim gibi altın altın altın altın…

Değişim Başladı !

Yeni dünya planını göremeyen ve bugünden oyun kurucular arasında olamayan ya da aklı görüp akıl üretmeyen devletler yeni dünya da piyon olacaklar. Güçler, dengeler, sistemler ve doğru bildiğiniz her şey komple değişiyor! Değişmeyen yok olacak!

www.selinyildirim.com Web sitemin en başında yazan sloganım:

“Strateji, gelecekte karşılaşacağınız tehdit ve fırsatlara hazır olmaktır” .

STRATEJİSİ OLMAYANLAR HER ESEN RÜZGARDA SAVRULACAK

Stratejisi olmayan ülkeler, şirketler, aileler ve bireyler her esen rüzgarda savrulmak durumundadır. Rüzgar dindiğinde düştüğünüz yer ise sıfırdan başlayacağınız nokta olacaktır.

Bu yazımda, tüm senaryoların sadece yüzeysel bilgi kısmını her bireyde az da olsa farkındalık yaratmak için kaleme aldım.

Her şeyin tüm şeffaflığıyla gösterilerek uygulandığı bu süreci okumak için görünmeyeni görmeye başlamak lazım.

ABD VATANDAŞINA ÖDEMEYİ DİJİTAL DOLAR OLARAK YAPACAK

Ben bu satırları yazarken;

“ABD Kongresi’nde, koronavirüsün ekonomi üzerinde yarattığı tahribata karşı her vatandaşa doğrudan verilecek ödemenin ‘dijital dolar’ olarak yapılması için yasa teklifinde bulunuldu.”

 Kağıt para mı? Sanal para mı?

Strateji; Gelecekte oluşabilecek ihtimalleri tüm dünya da ki dinamikleri takip ederken geçmiş deneyimlerden analiz çıkartıp geleceğe olası alternatif ışıkları tutmaktır. Bunun için yapmanız gereken çok araştırmak çok okumak ve evet kuvvetli hislerinize ilave geniş bir vizyona sahip olmak.

Eğer çevreniz sizi farklı, aykırı veya ütopik buluyorsa yola devam siz geleceksiniz, yakınlarınızın ise geleceği görebilme ihtimalisiniz:-)) en kötüsü hayalperestsiniz ki bu zaten sizi eşsiz kılar!!!

Ne dersiniz tutulan ışıkların birinin ucunda Yeni Dünya ne kadar gerçek olabilir?

Koronavirüs yeterli olacak mı? Yoksa başka virüsler takip eder mi?

Hazır evde kaldınız! Bolca düşünün! Düşünen ve şükreden insan evrilir!

Kaynak:

www.washingtonpost.com

www.reuters.com

www.id2020.org

Sağlıcakla Evde Kalın 

Selin Yıldırım

yildirim@turcomoney.com

 

 

 

 

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Site Haritası