Son Haberler

Japonya mental sağlık turizmi

Masa başında bilgisayarla uzun süre çalışan ve depresyandan kaynaklanan rahatsızlıkların tedavisi için Japonya’da ve diğer Asya ülkelerinde çalışmalar hız kazandı.

Turizm sektöründe acente ve oteller medikal turizm konusunda branşlaşma yolunda adım atarken bir yandan da medikal turizm kendi içinde ayrışıyor. Dünyanın bir çok ülkesinde termal, medikal ve SPA turizmi yapılırken Japonya’da 2008 yılından beri mental sağlık turizmi üzerinde araştırma ve çalışmalar devam ediyor.

Uzun süreler bilgisayar önünde oturan ve kalabalık şehirlerde yaşayıp kapalı mekanlarda zaman geçiren kişilerde çoğunlukla yaşanan depresyon ve stres sebepli hastalıkların medikal tedavisi çok uzun soluklu ve maliyetli. Araştırmacılar özellikle büyük Japon şirketlerinde çalışanların depresyon sebebiyle olası iş kaybını önlemek için bütçe planlaması için hazırlık yapıyorlar.

İşgücü kaybını önlemenin yanında ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla başlatılan mental sağlık turizmi modeli, diğer Asya ülkeleri tarafından uygulanmaya başlıyor.

İki modelde gelişen mental sağlık turizmi, çok ağır ruhsal tedavilerin dışında kalan 2 ve 3 günlük termal otellerde ya da haftalık programlarla yapılıyor. Bu çalışmalar, kasaba veya özel merkezlerde depresyonu iyileştirmeye yönelik, terapi ağırlıklı programları içeriyor.

Asıl amaç bilgisayar önünde ve kapalı mekanlarda harcanan zamanı bu yöntemlerle en aza indirgemek ve toplumun gelecek mental sağlığını dengelemek.

Böyle bir projeye, bulunduğumuz coğrafyada yaşayan toplumların çok daha öncelikli ihtiyacı olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu ülkeleri yöneten kurum ve yöneticilerin bu farkındalığa ulaşması ne kadar sürer ?

İleri ülkelerin ve sürekliliği olan şirketlerin en önemli başarılarından biri de budur: Bugününü planlı bir düzen içinde yaşarken insana değer veren yatırımların da öncüsü olmalarıdır.

Bir sonraki yazımda buluşana dek doğada bol bol kendiniz için vakit geçirmeniz dileği ile…

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Site Haritası