Son Haberler

Akbank, yeni nesilleri unutmadı

Akbank Aile Şirketleri Akademisi ile firmalar gücünü yeni nesillere taşıyor. Akbank’ın, Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi EDU işbirliğiyle hayata geçirdiği “Akbank Aile Şirketleri Akademisi”nin güz dönemi mezunları sertifikalarını aldı.

Akbank, Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi EDU işbirliğiyle hazırladığı “Akbank Aile Şirketleri Akademisi”nin yedincisini gerçekleştirdi. Akbank Aile Şirketleri Akademisi, aile işletmelerinin rekabet gücünü artırma ve sağlıklı büyümelerini sağlama, sürdürülebilirlik ve kurumsallaşma çalışmalarına destek olmayı hedefliyor. Dünyadan ve Türkiye’den örneklerle teori ile pratiği birleştiren bilgilere yer verilen program kapsamında; stratejik yönetimden iş geliştirme ve inovasyona, finanstan kurumsallaşmaya, şirketlerde iyi yönetim uygulamalarından, hukuki konulara ve insan kaynağı yönetimine kadar pek çok konuda aile şirketi temsilcilerinin ihtiyaç duyacağı başlıklar ele alındı.

 Aile şirketlerinde duygular yoğun

Aile şirketleri için tasarlanan program kapsamındaki dersler; her biri konusunda uzman ve iş dünyasında üst düzey yöneticilik yapmış EDU danışmanlarının yanı sıra, program ortakları olan Deloitte Türkiye ve Pekin&Bayar Ortak Avukat Bürosu eğitimcileri tarafından verildi. Ayrıca Sabancı Holding şirketlerine fabrika ziyaretleri de düzenlendi. Şirketlerde kurumsallaşmanın devamlılık açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Akbank KOBİ Bankacılığı’ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, “Bazı aile şirketlerinin devam edememesinin nedenlerinin başında, nesilden nesile geçiş planının ve tanımlanmış bir sürecin olmaması geliyor. Aile şirketlerinde şirket içi kuralların yanısıra doğal olarak duygular da devreye giriyor. Duyguların yoğun olduğu bu ortamda şirketlerin gelecek nesillere sağlıklı olarak devam etmesi için kurumsallaşması şart.  Uzun vadede aile içi anlaşmazlıklar, profesyonellerin bu şirketlerde yaşadığı zorluklar gibi birçok sorun nedeni ile büyüme ve finansal başarı sürdürülemiyor. Firma sahipleri şirket içi sorunlarla uğraşırken bir yandan da rekabetle başa çıkmak zorunda kalıyorlar. Yıllarca alın teri ile çalışıp büyük bir özveriyle devam ettirdikleri şirketleri işte bu ortamda yok olma noktasına gelebiliyor. Biz de bu gerçeklerden hareketle, uzun çalışmalar sonucunda “Akbank Aile Şirketleri Akademisi”ni tasarladık. Program, 2014 yılında ilk mezunlarını verdi. Aile şirketinin yöneticileri ya da ortakları, günümüzün yoğun rekabet koşullarında nasıl ayakta kalınabileceğini ve şirketlerinin gelecek kuşaklara nasıl aktarılabileceğini uygulamalı olarak görüyorlar. Bu programı çok önemsiyoruz çünkü aile şirketlerinin büyümesinin Türkiye ekonomisinin gelişmesi için kritik olduğuna inanıyoruz.” dedi. Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi, EDU Direktörü Dr. Cüneyt Evirgen ise program hakkındaki görüşlerini şöyle dile getirdi: “Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi, EDU ve Akbank olarak fayda üreten bir işbirliği anlayışı ile Akbank Aile Şirketleri Akademisi’nin yedincisini gerçekleştirdik. Aile şirketlerine kurumsallaşma ve sürdürülebilir büyüme yolculuklarında destek sağlamak son derece önemli. Bu misyondan yola çıkarak iyi örneklerin devamlılığını sağlamayı ve bu sayede Türkiye özel sektörünün büyük çoğunluğunu oluşturan aile şirketlerinin etki alanını genişletmeyi amaçladık. Bu program ile farklı sektörlerden 2. ve 3. kuşak şirket sahipleri ve ortakları bir araya gelerek şirketlerini nesiller boyu kalıcı kılmak adına çok önemli bir adım atmıştır.” Katılımcılar dilerlerse firmalarının kurumsallaşmaları için almaları gereken aksiyonları ve aile anayasasının oluşturulmasını içeren danışmanlık hizmetlerini program ortaklarından indirimli olarak alabiliyor.

 

 

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

İlgili Haberler

Site Haritası