Son Haberler

“Sektöre yön veren lider banka olduk”

VakıfBank, 64’üncü kuruluş yıldönümünde İstanbul Ümraniye’deki yeni Genel Müdürlük Yerleşkesi’nin açılışını yaptı. Törene katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “İnanıyorum ki yeni merkezinizde hem hizmet kaliteniz hem verimliliğiniz artacak, ülke ekonomisine çok daha güçlü katkıda bulunacaksınız” dedi. VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan ise yaptığı konuşmada, “VakıfBank olarak en büyük sorumluluğumuz, geçmişten aldığımız gücü geleceğe taşımaktır. Müşterilerimize daha hızlı ve daha kaliteli hizmet sunmak, ülkemizin ve VakıfBank’ın gücüne güç katmak için yenileniyoruz” şeklinde konuştu.

VakıfBank, 64’üncü kuruluş yıldönümünde, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in de katıldığı törende İstanbul Ümraniye’deki yeni Genel Müdürlük Yerleşkesi’nin açılışını yaptı. Törene, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İstanbul Valisi Vasip Şahin, BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu ve Bankanın önceki dönem Genel Müdürleri ile Bankanın üst düzey yöneticileri katıldı.

Şimşek: VakıfBank’ın özel bir yeri var

Başbakan Yardımcısı Şimşek, törende yaptığı konuşmada Türkiye için VakıfBank’ın özel bir yeri olduğunu söyledi. Türkiye’nin kalkınması ve gelişmesinde 64 yıldır VakıfBank ailesinin önemli rol üstlendiğini vurgulayan Şimşek, bankanın 64’üncü yaşını kutladı. Şimşek, “İstanbul’daki yeni merkeziniz inanıyorum ki hem hizmet kalitenizin hem verimliliğin artmasına imkan sağlayacak ve ülkemiz ekonomisine çok daha güçlü katkıda bulunacaksınız” dedi.

Türkiye’nin son 15 yılda yaşadığı büyük değişim ve dönüşümde bankacılık sektörünün rolü olduğunu ifade eden Şimşek, şöyle konuştu:

“Bu dönemde Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yapılan reformlar, siyasi istikrar, doğru politikalar sayesinde ülkemiz birçok iç ve dış şoka rağmen önemli mesafeler kat etti. Bankacılık sektörü 2000’li yılların başında esas fonksiyonunu, yani köprü vazifesini tam olarak yerine getiremiyordu. 2002 yılında kredilerin toplam GSYH’ye oranı sadece yüzde 13 civarındaydı. Bugün bu oran yüzde 70’lere doğru gidiyor. Bu gelişmede bankalarımızın çok önemli bir rolü bulunuyor. Aktif büyüklük bakımından yaklaşık yüzde 8,5’luk payıyla VakıfBank, sektörün en önemli oyuncularından. VakıfBank’ın başarısı, verimlilik artışı ülkemiz açısından büyük önem taşıyor.”

Türkiye’nin çevresindeki jeopolitik risklere ve cari açık ile enflasyon oranlarına değinen Şimşek, şöyle devam etti:

“Jeopolitik gerginlikler var ama geçmişe oranla da yakın coğrafyada Türkiye’ye yönelik risklerin de azaldığını görmek lazım. DEAŞ’la, bölücü terör örgütüyle, FETÖ’yle mücadeledeki başarı Türkiye’yi daha güçlü temeller üzerine oturtacak. Türkiye’ye yönelik jeopolitik risklerin azaldığı bir döneme giriyoruz. İstatistikler ve rakamlar bize önümüzdeki dönemde cari açığın tekrar aşağı yönlü trende gireceğini gösteriyor.’

‘Güçlü ekonomi güçlü ülke’

VakıfBank Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Alptekin, devletlerin geçmişte orduları kadar; bugün ise ekonomileri kadar güçlü olduğunu vurgularken,

“Ekonomi yönünde bağımsız olmayan devletler asla ve asla tam bağımsız sayılamazlar. VakıfBank ve elbette diğer kıymetli bankalarımız, her daim devletine sıkı sıkıya bağlıdır. Devletimizin haklı mücadelesinde üzerine düşeni yapmaktadır. Ülkemiz üzerinde senaryo yazmaya çalışan gafiller tarihte olduğu gibi bugün de dersini alacaktır. Bize gösterilen hedeflere var gücümüzle yürümekteyiz. Bu hedeflere yürümek için ihtiyaçlarımızı da doğru tespit etmemiz gereklidir. Güçlü Türkiye’nin lider bankası olma vizyonumuzun bir parçası olarak yeni bir yerleşkeye ihtiyacımız vardı. Bunun için hızla karar aldık, harekete geçtik. VakıfBank’a yakışır bir hizmet yerleşkesine taşındık” şeklinde konuştu.

931 şube, 20 binin üzerinde çalışan

VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan da Türkiye’nin 16 yıldır büyük bir değişim ve dönüşüm geçirerek büyüdüğünü ve geliştiğini söyledi. “Artık yeni ve lider bir Türkiye var” diyen Özcan, VakıfBank’ın da bu değişimin içinde olduğunu kaydetti. Özcan şöyle konuştu:

“64 yılda Türkiye’de ilkleri hayata geçiren, sektörüne yön veren, lider bir banka olduk. Müşterilerimize daha hızlı ve kaliteli hizmet sunabilmek, güçlü Türkiye’nin ekonomisine daha fazla destek olabilmek ve VakıfBank’ın gücüne güç katabilmek için bir dönüşüm yaşıyoruz. Bu değişimin ve dönüşümün gereklerini hızla yerine getiriyoruz. 64’üncü yaşımızı İstanbul’daki yeni Genel Müdürlük Yerleşkemizde karşılamanın heyecanı içindeyiz.”

VakıfBank’ın 931 şube ve 20 binin üzerinde çalışanıyla sektörün öncülerinden olduğunu belirten Mehmet Emin Özcan, şöyle devam etti:

“Nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla ekonomiye sağladığımız destek 235 milyar TL’ye ulaştı. Gerçekleştirdiğimiz uluslararası ihraçlara gelen talep, Türkiye’ye duyulan güvenin kanıtıdır. Güçlü özkaynak yapımızla, son 10 yılda yapımı gerçekleştirilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu ve Üçüncü Havalimanı gibi mega projelere destek olduk. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da stratejik projelerin yanı sıra istihdam sağlayan, üretimi destekleyen, katma değer oluşturan her projeye finansman sağlamak için gayret edeceğiz.”

‘Değişimi yöneteceğiz’

Açılışı yapılan yerleşkenin üç ay önce hizmete girdiğini kaydeden Özcan, “İstanbul’daki genel müdürlük birimlerimiz farklı binalarda hizmet veriyordu. Bu da önemli zaman kaybına, istişare süreçlerinin uzamasına, verimlilik kaybına sebep oluyordu. 2 Ocak 2018’de hizmete giren yeni yerleşkemizde bugün itibarıyla bin 600 çalışanımız ülkemize hizmet vermektedir” diye konuştu.

Törene katılan Başbakan Yardımcısı Şimşek’e ve diğer konuklara teşekkür eden Özcan sözlerini, “Güçlü Türkiye’nin lider bankası olma yolunda önemli bir adım daha attık. Artık bu adımın sonuçlarını bankamıza ve ülkemize yansıtma zamanıdır. Artık daha verimli çalışıp, daha kaliteli hizmet üretip, sürdürülebilir büyümeye imza atma zamanıdır. VakıfBank, Anadolu’nun mirası Türkiye’nin gücüdür. Başladığımız yeni dönemde, köklü bankacılık geleneğimizden aldığımız gücü geleceğe taşıyacak adımları atmak için sabırsızlanıyoruz. Müşterilerimize daha hızlı daha kaliteli hizmet sunmak, güçlü Türkiye’nin ekonomisine daha çok destek olmak VakıfBank’ın gücüne güç katmak için yenileneceğiz, değişimi yöneterek büyüyeceğiz” diye tamamladı.

Ümraniye’de yeni bankacılık üssü

VakıfBank, verimlilik çalışmaları kapsamında dağınık yönetim birimlerini tek bir çatı altında toplama kararı sonrası Ümraniye’deki yeni Genel Müdürlük Yerleşkesi’ne Ocak ayında taşındı. Bugün itibarıyla bin 600 kişinin çalıştığı yerleşke, yaklaşık 50 bin metrekare net kullanım alanına sahip 2 bloktan oluşuyor.

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

İlgili Haberler

Site Haritası