Son Haberler

Simit, lahmacun, ayran niye dünya markası olmasın?

Hamburger, pizza, cola… Bugün dünyanın hangi ülkesine, hangi kentine giderseniz gidin bu ürünleri görürsünüz… Amerika’dan çin’e, Rusya’dan Güney Afrika’ya her yerde McDonald’s ve Pizza Hut restoranlarının önünde uzayan kuyruklar var…

üstelik bu yiyecek ve içeceklerin sağlığa ne kadar zararlı olduğu biliniyor. Tüm bunlar; “Peki Türk köftesi, döneri, lahmacunu, simidi niye dünya markası olmasın?’ sorusunu gündeme getiriyor. Muhteşem lezzetiyle İnegöl veya Sultanahmet köftesi, neden çin’den Amerika’ya, Rusya’dan Kamerun’a restoranlar açmasın? Niye lahmacun restoranları dünyanın her yerine yayılmasın? Niçin Doğu’dan Batı’ya, Kuzey’den Güney’e dünyanın tüm kentlerinde insanlar, canım ayranımızı içmesinler?

Simit Sarayı’nın kurucusu Haluk Okutur, sanıyorum bu hayalle yola çıktı ve model olacak bir başarı öyküsüne imza attı. Birkaç yıl öncesine kadar belki birçok insan, “simit restoranı mı olur” diyordu. Ama Okutur, simit işine girdi ve Simit Sarayı‘nı, Türkiye’nin önemli bir markasına dönüştürdü. Yeni hedefi ise dünya markası olmak. Nitekim Simit Sarayı; Amerika’dan Mısır’a, Hollanda’dan Kuzey Afrika’ya kadar zincir kuruyor. Zincirin halkalarına her gün yenileri ekleniyor ve birçok ülkede insanlar simitle tanışıyor… Simit Sarayı’nın Patronu Haluk Okutur, müthiş başarı öyküsünü Yazı İşleri Müdürü’müz Cesur çaça’ya anlattı.

TüRK BANKACILIK SEKTöRü YABANCILARI CEZBEDİYOR

Son yıllarda Türk ekonomisi gözle görülür bir performans gösterdi, dünyanın ilgi odağı oldu. öte yandan BDDK’nın geçtiğimiz yıllarda hayata geçirdiği sıkı önlemler, bankacılık sektörünü disipline etti, zeminini sağlamlaştırdı… Genç nüfusu, potansiyel yatırım fırsatları ve yüksek kazanç imkanları nedeniyle yabancı bankalar, Türkiye pazarına adeta hücum etti. Dünyanın dev bankaları, Türk bankalarını ya satın aldı, ya ortak oldu, ya da tek başlarına pazara girdi. Türk bankacılık sektörüne yoğun ilgi gösteren ülkeler arasında Arap ülkeleri başı çekiyor… Arap bankaları, coğrafik ve kültürel yakınlık nedeniyle de Türkiye pazarına sıcak bakıyor. Deneyimli Gazeteci Hayrettin Turan, Arap bankalarının, Türkiye’ye ilgisini büyüteç altına aldı.

TüRKİYE EKONOMİSİ NEREYE GİDİYOR?

Bir yandan siyasi gerginlikler, bir yandan döviz, faiz ve hisse senedi piyasasındaki dalgalanmalar ekonomiyi nispeten etkiledi… Nakit akışında dikkat çekici yavaşlama oldu, ödeme sıkıntıları piyasalara olumsuz yansıdı. Yerel seçim döneminde siyaset cephesindeki sert tartışmalar, iş dünyasını, tasarruf sahiplerini tedirgin etti… Şimdi herkesin cevabını merak ettiği soru şu: “Türkiye ekonomisi nereye gidiyor?” Kendi alanında uzman olan birbirinden değerli Turcomoney yazarları, ilginç analizleriyle “Yatırımlarda Yol Haritası”nı çizdi…
Türkiye, bir seçimi daha geride bıraktı… Sonuçların, ülkemize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz… ülkemizin tüm sorunları aşacak güce sahip olduğuna inanıyoruz.
Bu düşüncelerle hepinize sağlıklı, mutlu ve bol kazançlı günler diliyoruz…


Turcomoney

Genel Yayın Yönetmeni

Dr. Kazım Kılınç

kakilinc@turcomoney.com

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Site Haritası