Son Haberler

Günde 2.5 ton çiğ köfte üretiyor

Günlük 2.5 ton çiğköfte üretilen Elazığlı Ahmet Çiğköfteci Ahmet Usta tesislerinde, çiğköfte, vakumlu poşetlerde paketlenerek menünün içerisindeki diğer malzemeler; yeşillik, içli köfte ve tatlı ile günlük olarak şubelere dağıtılıyor.

Baharın yaklaştığı şu günlerde milyonlarca insanı Hıdırellez coşkusu sarmaya başladı. Hızır (As) ve İlyas(As)’ın yeryüzünde buluştukları gün olduğu sayılarak kutlanmaya başlanan Hıdırellez günü, Miladi takvime göre 6 Mayıs, Jülyen takvimine göre 23 Nisan günü oluyor. 6 Mayıs’tan başlayıp 4 Kasım’a kadar olan süre Hızır Günleri adıyla yaz mevsimini, 8 Kasım’dan 5 Mayıs’a kadar olan süre ise Kasım Günleri adıyla kış mevsimini meydana getiriyor. O sebepledir ki 5 Mayıs günü gecesi kış mevsiminin bitip sıcak yaz günlerinin başladığı anlamına geliyor.

Anadolu’da Hıdrellez kutlamaları genel olarak yeşillik, ağaçlık alanlarda, su kenarlarında, bir türbe ya da yatırın yanında yapılır.

Bilinen en eski en kutsal yiyecek: Çiğ Köfte!

Hıdırellez sofralarınızda eksik etmemeniz gereken yiyeceklerin başında çiğ köfte geliyor. Çiğ köftenin tarihi Hz. İbrahim’ kadar uzanıyor. Rivayete göre Nemrut, Hz İbrahim’i yakmak için çok büyük bir ateş yaktırır. Bu ateş o kadar büyüktür ki; Hz. İbrahim bu ateşten kurtulsa da, bu ateşin büyüklüğü ve dehşeti yöre halkını derinden etkiler ve o günden sonra hiç kimse ateş yakmaya cesaret edemez. İşte herkesin ateş yakmaktan korktuğu bu dönemde, insanlar her şeyi çiğ yer. Lakin eti çiğ yemek mümkün değildir, bunun üzerine insanlar eti biber gibi baharatlarla yoğurmaya başlarlar, etin baharatlarla yoğurulması onun ağırlığını alıp eti yumuşatmaktadır. İlk başlarda sadece et ve biber karışımı olan bu yiyeceğe zamanla bulgur, yeşillikler ve diğer baharatlar eklenir ve Çiğ köfte meydana gelmiş olur.

Elazığlı Çiğköfteci Yönetim Kurulu Başkanı ve Çiğ Köfte Ustası Ahmet Usta, “Çiğ köfte, biz Türkler için oldukça geleneksel bir lezzettir. Acı sevenler için harika bir tattır hem kullanılan malzemeler itibari ile alçak gönüllü bir aperatif hem de faydalı bir yiyecektir. Özellikle Hıdırellez’in anlamına uygun olarak sadece Hıdırellez günü değil bahar ve yaz ayları boyunca bu nefis yiyeceği sofralarımızdan eksik etmeyelim.” diyor.

 

Elazığlı Ahmet Usta günde 2.5 ton çiğ köfte üretiyor!

Günlük 2.5 ton çiğköfte üretilen Elazığlı Ahmet Çiğköfteci Ahmet Usta tesislerinde, çiğköfte, vakumlu poşetlerde paketlenerek menünün içerisindeki diğer malzemeler; yeşillik, içli köfte ve tatlı ile günlük olarak şubelere dağıtılıyor.

Bayilik için geç kalmayın!

1997 yılında ticari hayatına başlayan Elazığlı Çiğköfteci Türkiye’nin ilk Çiğköfte markası olduğunu belirten Fatih Arslan “bizim çiğköftemiz cok özeldir. Hala 20 yıldır tüm üretim Ahmet Usta tarafından yapılmaktadır.  Bu da sistematik bir kaliteyi ve ürün devamlılığını beraberinde getiriyor. Biz şimdiye kadar bayilik vermiyorduk. Fakat bu yıl bizim 20. yılımız, gerek pazarın büyüklüğü, gerek kaliteli ve gerçek çiğköfte lezzetini yemeyi herkesin hakettiğini düşündüğümüz için bu yıl içinde çok özel seçeneklerle bayilikler verilecektir. 20. yılımıza özel herhangi bir bayilik bedeli yok ve Bayilere açılışta vereceğimiz ücretsiz ürün destekleriyle Yaklaşık 3 ay gibi bir zaman diliminde yatırım maliyetlerini amorti etmeleri amaçlanmaktadır.  Bayilik konseptlerimiz çeşitlidir.  Avm kiosk konsepti, corner şube ve büyük konsept şubeler.  Bunu yatırımcımızla birlikte dükkan yerine göre karar veriyoruz. Personel eğitimi v.b konularda bayilerimize her zaman destek veriyoruz. Bayiler ürün temini gibi problemlerle karşılaşmıyor. Bayiler sadece “Çiğköfteci “ değil güvenilir ve prestijli bir marka katma değerini yanlarına alarak ticaret hayatlarına başlayacaklardır. Bu da ticarette başarıyı getirecektir. Elazığlı Çiğköfteci Ahmet Usta  bugün 20 şubesinde hizmet veriyor”  dedi

 

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Site Haritası