Son Haberler

İstanbul’un köklü geleneğe sahip senfoni orkestrası

*İDSO bizler gibi işine sevgi katarak üreten, çok değerli sanatçılardan oluşuyor.  Sanatçı dostlarımız da ailesi, çoluğu, çocuğu ile bizler gibi hayat mücadelesi içindeler. Evet, şehrimizin köklü geleneğe sahip senfoni orkestrası İDSO, 75 yıldır yurt içinden ve yurt dışından kariyeri parlak pek çok şefi, solisti davet ederek biz müzikseverlere harika konserler düzenliyor. 

*İDSO’nun tutkunlarına en güzel haber: 23 Haziran akşamı tarihi mekan, eşsiz Galata Kulesi’nde “İDSO Bakır Nefesli  Sazlar İçin Seçkiler Konseri” var.  Ve bu konserin bir şefi olmayacak. 5 – 13 Temmuz ve 10 Ağustosta ise İDSO muhteşem konserleri ile Arkeoloji Müzesi’nde sizlerle buluşacak. Dilerim en kısa sürede İDSO da yeni AKM de devamlı bir salona kavuşur. Müzik iyileştirir, iyi hissettirir…

Değerli “BİR YUDUM HAYAT” okuru dostlarım, bu ay İstanbul’un köklü markası İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nı ağırlıyorum.

Duygu ve düşüncelerimizin anlatımında en etkili yöntem olan müziğin her türlüsü ile iç içe olmayı seviyorum. Ruhumuzu besleyen, zenginleştiren, iyileştiren müzik; bestecisi, icracısı, şefi ve dinleyicisi ile bir bütün. Ben de iyi bir izleyici olarak bu bütünün bir parçasıyım. İDSO bizler gibi işine sevgi katarak üreten, çok değerli sanatçılardan oluşuyor.  Sanatçı dostlarımız da ailesi, çoluğu, çocuğu ile bizler gibi hayat mücadelesi içindeler.

Evet, şehrimizin köklü geleneğe sahip senfoni orkestrası İDSO, 75 yıldır yurt içinden ve yurt dışından kariyeri parlak pek çok şefi, solisti davet ederek biz müzikseverlere harika konserler düzenliyor.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası sanatçıları bu yıl genel kurulunu yaptı ve yeni yönetim kurulunu belirledi.  Sanatçı bir anne babanın yetiştirdiği 1988 doğumlu Timuçin Abacı müdür olarak görev aldı.
Abacı yönetiminde deneyimli yönetici-sanatçı dostlar, müdür yardımcısı Aycan Küçüközkan, program sorumlusu Yılmaz Bişer, Hülya Özaşalar ve Gaye Süslüoğlu yoğun bir çalışma içindeler. Hem başarılı bir sezon için hem gelecek yıllara dönük konser hazırlıkları için hem de orkestranın idari işleriyle ilgili.

DİLERİZ İDSO ESKİ GÜNLERDEKİ GİBİ DÜNYANIN EN BAŞARILI ŞEFLERİNE VE SOLİSTLERİNE EŞLİK EDEBİLSİN

Gelecek yıllara ait çalışma deyince, dileriz İDSO eski günlerdeki gibi dünyanın en başarılı şeflerine ve solistlerine eşlik edebilsin. Bizler de dünyaca ünlü orkestraları yönetmiş şefleri, bu orkestralarla çalışmış solistleri dinleyelim.

Ülkemizde devlet politikası olarak biletler çok ucuz. Bu özel etkinliklere bir fast-food menüsüne ödenen bütçe ile katılma imkanı var.  İDSO 1972 yılından bu yana Kültür Bakanlığı bünyesinde. Tabii ki bir vatandaş olarak Kültür Bakanlığımıza teşekkür borçluyum.

Bu köklü orkestramızın deneyimli bir idari yönetim kadrosu da var ve müzik tutkunu “BİR YUDUM İNSAN” için, yani bizler için çalışıyorlar.

Ayrıca dışarıdan destekleri de unutmamak gerek. Konserleri titizlikle yorumlayan yayıncı, yazar, radyo programcısı Zerhan Gökpınar, müzik dünyasında tanınmış yorumcu yazar Evin İlyasoglu,  ülkemizin günlük tek ekonomi gazetesi Dünya’da yıllardır yönettiği kültür sayfasında konserlere yer veren Faruk Şüyün, konserleri ve yorumlarını sosyal medya köşesinde paylaşan emekli büyükelçi Önder Ozar ve geniş çevresinden yerli yabancı dostlarını konserlere davet ederek destek veren emekli büyükelçi Uğur Ergun gibi çok kıymetli  “BİR YUDUM İNSAN” grubu İDSO dostlarından da bahsetmeden olmaz.

Dostlarım İDSO’ya destek veren daha pek çok değerli gazeteci dostlarımız var ama özel yayınlarıyla geniş kitlelere ulaştıran FOX HABER ve NTV yönetimlerini de ayrıca selamlamak gerekir.

Bu köklü orkestraya neredeyse 20 yıla yakın sponsor olan, iyi ki varlar dediğim, her zaman teşekkürle andığım DENİZBANK ve Hakan Ateş,  tabii ki Zeki Bilsel de “BİR YUDUM İNSAN” olarak kayda geçmeli.

GALATA KULESİ’NDE İDSO BAKIR NEFESLİ  SAZLAR İÇİN SEÇKİLER KONSERİ
Aslında İDSO’nun tutkunu o kadar çok “BİR YUDUM İNSAN” var ki… Onlara en güzel haber 23 Haziran Çarşamba akşamı İstanbul’un tarihi mekanı eşsiz Galata Kulesi’nde “İDSO bakır nefesli  sazlar için seçkiler konseri” var.  Ve bu konserin bir şefi olmayacak.

5 – 13 Temmuz ve 10 Ağustosta ise İDSO muhteşem konserleri ile Arkeoloji Müzesi’nde sizlerle buluşacak.
Ayrıca İDSO çok özel bir gruba da konser verecek. Bizler katılamıyoruz. Zira sadece AKM Şantiyesinde çalışanlar için düzenlenecek. Dilerim en kısa sürede İDSO da yeni AKM de devamlı bir salona kavuşur. Müzik iyileştirir, iyi hissettirir…

Dostlarım sevgiyle kalın, buluşmak üzere… Unutmayın aslında “BİR YUDUM İNSAN” sizsiniz.

Bengü Bilik

İş insanı, Eş, Anne, Anneanne

BEZE GROUP&BEZE3D Digital

TÜKETİCİ DİYALOG DERNEĞİ

bilik@turcomoney.com

 

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

İlgili Haberler

Site Haritası