Son Haberler

Sevgi gelecektir…

-Zaman geri alınmaz bir şekilde uçup gidiyor. Yaşam, soluk aldığımız her saniyesini özenle tüketmemiz gereken bir değer olarak bizi içine alıyor. Hızla akıp giden zaman içinde yaşamın her saniyesini değerlendirmeliyiz. Yaşadıklarımız bize “hayatın anlamını öğretecek” kadar derslerle dolu. Hayatta alışkanlıklara dönüşen tutum ve davranışlarımızı düşünelim.

-Kolayına kaçıp buluşma ve görüşmelerimizi ötelememizin, ifade etmekten kaçındığımız duygu ve düşüncelerle sevgimizi hissettirmememizin, kızgınlıklar, kırgınlıklar, küskünlüklerle birbirimizden kolayca vazgeçmenin ne kadar anlamsız olduğunun farkına vardık mı? Sevgi enerjisini sevmekten alır, sevginle sevdiğine ilham veriyor, örnek oluyorsan akıl ve yürek bir olur, yenilmez güç olur.

Bu ay yazı köşemde, “Sevgililer Günü” vesilesiyle yıllar önce karikatür sergime ilham olmuş şairin dizeleri ile sizleri selamlayarak, “Sevgililer Günü”nüzü kutlayarak, güne özel kaleme aldığım duygu ve düşüncelerimi paylaşıyorum. Casar Fleischlen’in dizeleri yıllar önce sergime isim olmuş, çizgilerime ilham vermişti.

Uzun yıllar öncesi açtığım karikatür sergimin ismi “Güneşin Olsun Gönlünde” idi. Sergimin ismini o yıllarda bugün rahmetle andığım Ord. Prof. Dr. Hıfzı Veldet Velidedeoğlu’nun gazetedeki köşesinde yer verdiği ve beni çok etkileyen Alman şair Casar Otto Hugo Flaischlen’in (yaygın kullanımıyla Casar Fleischlen) şiirinden esinlenerek belirlemiştim.

Şiirin paylaştığım dizeleri, uzun söze gerek bıraktırmıyor.

Güneşin olsun gönlünde / Kar bile yağsa / Ya da fırtına olsa / Gök bulutlarla / Dünya kavgayla dolsa

Güneşin olsun gönlünde / O zaman gelsin ne gelirse / Doldurur ışıklarla / En karanlık gününü

Bir şarkın olsun gönlünde / Sevinçli ezgilerle / Seni günlük tasalar boğsa bile

Bir şarkın olsun dudaklarında / O zaman gelsin ne gelirse / Yardım eder atlatmaya / En yalnız gününü

Başkaları için de bir diyeceğin olsun / Tasada ve bunalımda / Ve seni mutlu edecek her şeyi / Söyle onlara da

Bir şarkın olsun dudaklarında / Yitirme sakın cesaretini / Güneşin olsun gönlünde / Ve her şey iyi olacak

Şiirin dizeleri düşündürüyor insanı.

YAŞAMIN HER SANİYESİNİ DEĞERLENDİRMELİYİZ

Zaman geri alınmaz bir şekilde uçup gidiyor. Yaşam, soluk aldığımız her saniyesini özenle tüketmemiz gereken bir değer olarak bizi içine alıyor.

Geride bırakılan, yaşanılan zaman diliminde duygularımız, düşüncelerimiz ve eylemlerimiz filim kareleri gibi sabitleşiyor. Çekilen bir filmi yeniden çekme imkânınız bulunduğu halde başrol oyuncusu olduğunuz yaşam filminizde böyle bir şansınız yok. Ancak filmin geri kalan bölümünde rolünüzü farklılaştırma fırsatlarına sahip olabilirsiniz.

Hızla akıp giden zaman içinde yaşamın her saniyesini değerlendirmeliyiz.

Yaşadıklarımız bize “hayatın anlamını öğretecek” kadar derslerle dolu.

Hayatta alışkanlıklara dönüşen tutum ve davranışlarımızı düşünelim.

Kolayına kaçıp buluşma ve görüşmelerimizi ötelememizin, ifade etmekten kaçındığımız duygu ve düşüncelerle sevgimizi hissettirmememizin, kızgınlıklar, kırgınlıklar, küskünlüklerle birbirimizden kolayca vazgeçmenin ne kadar anlamsız olduğunun farkına vardık mı?

ERDEMLİ ÖZELLİKLERİMİZDEN ÖDÜN VERMEMELİYİZ

Konfor alanımızdan çıkıp öğrenmeyi öğrenen, talebe olmaya açık olmanın geleceğe ortak olmanın bir gereği olduğunu tecrübe ettiğimiz bir süreçten geçiyoruz.

Bu tecrübe süreci devam edecek, ancak farkında olmamız gereken bir hakikati göz ardı etmemeliyiz. Bilim ve teknolojiye dayalı uygarlık, ne kadar ileri giderse gitsin, insana özgü mahremiyet, merhamet, vicdan, maneviyat, inanç, şefkat, hayal gücü, empati, sezgi, sevgi, mutluluk, elem, hüzün, coşku, arzu, ahlak, etik, saygı gibi erdemli özelliklerimizden ödün vermemeliyiz.

Sevgi enerjisini sevmekten alır, sevginle sevdiğine ilham veriyor, örnek oluyorsan akıl ve yürek bir olur, yenilmez güç olur.

Birbirimize güven ve cesaret veren moral değerlerimiz ile birlikte gelecek mümkün ve her şey iyi olacaktır.

“Sevgililer Günü”müz kutlu olsun!

Ali Kamil UZUN

Türkiye İç Denetim Enstitüsü Kurucu ve Onursal Başkanı

uzun@turcomoney.com

 

 

 

 

 

 

 

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

İlgili Haberler

Site Haritası