Son Haberler

PAGEV EN GENÇ BAŞKAN`A EMANET

PLASTİK SEKTöRüNDE DEĞİŞİM ZAMANI

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörleri arasında yer alan plastik sektörünün temsilcisi olan Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı’nın (PAGEV) 15 Şubat 2014 Cumartesi günü gerçekleştirilen olağan genel kurul toplantısında yeni yönetim seçildi. “Plastik sektörü için birlik, PAGEV’e yeni bir vizyon” hedefi ile yola çıkan Yavuz Eroğlu liderliğindeki “PAGEV Değişim Grubu” seçimleri kazanarak önümüzdeki dönem PAGEV yönetimini üstlendi. İki listenin yarıştığı ve PAGEV tarihindeki en yüksek katılımlı genel kurulda SEM Plastik Genel Müdürü Yavuz Eroğlu, PAGEV’in en genç başkanı olurken başkan yardımcılığına Enformak Plastik’ten Ahmet Meriç seçildi. PAGEV’in yenilenen yönetim kurulu üyeleri ise Reha Gür, Abdülkadir Topuçar ve Cihan Sönmez oldu.
PAGEV Başkanı seçilmesinin ardından sonuçları değerlendiren PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, “Seçime katılan tüm sektör temsilcilerimize teşekkür ediyoruz. Yeni yönetim olarak en önemli misyonumuz sektörü birleştirmek, bütünleştirmek, geçmiş ve geleceğiyle plastik sektörünün sesi ve öncüsü olmaktır. PAGEV, geçmişte olduğu gibi gelecekte de plastik sektörünün çatı kuruluşu ve sesi olmaya devam edecek” açıklamasında bulundu.

kljkk.jpg

YAVUZ EROĞLU KİMDİR?

1973 yılında İstanbul‘da doğan Yavuz Eroğlu, Kültür Koleji‘nin ardından İstanbul Teknik üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü‘nden mezun oldu. Boğaziçi üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü ve Marmara üniversitesi Yönetim Organizasyon Bölümü‘nde Yüksek Lisans yaptı.
Yavuz Eroğlu, iş hayatına aile şirketi olan SEM Plastik‘te başladı. çocukluğunda yaz tatillerini çalışarak geçirdiği SEM Plastik‘te, 1996 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra tam zamanlı olarak çalışmaya başladı. Plastik ambalaj sektöründe faaliyet gösteren ve hızla büyüyerek kısa zamanda büyük başarılara imza atan SEM Plastik‘te; üretim, satış ve ihracat gibi çeşitli kademelerde görev aldı. 1997 yılında sektörün ilk ihracatını gerçekleştirdi. 2002 yılından bu yana ise, SEM Plastik‘in Genel Müdürlüğünü yürütüyor. Eroğlu, aynı zamanda grup şirketlerinden SEM Global Dış Ticaret ve Credoy Polimer‘in de Yönetim Kurulu Başkanı.
Yavuz Eroğlu yönetimindeki SEM Plastik; Harvard üniversitesi, TOBB, TEPAV işbirliğinde yapılan değerlendirmede Türkiye‘nin ve bölgenin en hızlı büyüyen yüz firması arasına girdi. Yavuz Eroğlu, Harvard üniversitesi‘nde Micheal Porter tarafından verilen özel liderlik eğitimini de aldı.
Sivil toplum örgütlerinde aktif olarak yer alan Eroğlu, Türkiye ve yurtdışındaki pek çok dernekte görev yapıyor. Plastik sektörünün örgütlenmesi ve firmaların sektörün çatı örgütlerinde bir araya gelerek güç kazanmaları gerektiğine inanan Yavuz Eroğlu, Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Yönetim Kurulu Başkanıdır.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİYLE DİKKAT çEKİYOR

Eroğlu‘nun; üniversite yıllarında kurduğu ve ilk başkanlığını yaptığı “İstanbul Teknik üniversitesi (İ.T.ü.) çevre Kulübü” ile başlayan çevrecilik serüveni, 2012 yılının Haziran ayında dünya kıyılarını atıklardan temizlemek amacıyla Avrupa‘da başlatılan Waste Free Oceans (Atıksız Denizler) Vakfı‘nın Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Başkanlığı‘na seçilmesi ile devam etti. Merkezi Belçika‘da olan ve Avrupa Birliği‘nin organizasyonuyla faaliyet gösteren Waste Free Oceans kapsamında, denizlerdeki atıklar balıkçılar tarafından özel ağlarla toplanıyor ve geri dönüşüme kazandırılıyor. Ağlar atıkları toplarken balıklara ise zarar vermiyor. 2020 yılına kadar dünya kıyılarını yüzen atıklardan temizlemeyi hedefleyen bu proje, aşırı avlanmanın da önüne geçerek ekosistemi koruyor. Eroğlu aynı zamanda projenin Türkiye ayağını, ” Mutlu Balıklar” adıyla yönetti. Eroğlu, 2012 Haziran ayında Avrupa Plastik üreticileri Birliği İcra Kurulu üyeliği‘ne seçilen ilk Türk oldu. Avrupa merkezli 51 derneğin çatı kuruluşu olan EUPC (Avrupa Plastik üreticileri Birliği), plastik endüstrisinin kalbini oluşturuyor. EUPC, yıllık 45 milyon tonluk plastik üretimi yapan 50 bin üreticiyi temsil ediyor. Avrupa‘da 1 milyon 600 bin kişinin çalıştığı endüstri, yılda 280 milyar Euro‘luk satış hacmine sahip. Harvard üniversitesi‘nin ünlü İş İdaresi Profesörü Michael Porter‘ın kurucusu olduğu AllWorld Network, Dubai‘de yapılan 3. Küresel Girişimcilik Zirvesi‘nde, Eroğlu‘na girişimcilik konusunda yaptığı çalışmalar ve bir ilk olan Filistin‘deki sanayi yatırımı nedeniyle Zirve özel ödülü‘nü verdi. İş yaşamındaki yoğun temposunu maraton koşularında da sürdüren Eroğlu, Türkiye‘de ve dünyanın birçok ülkesinde tam maraton koşmuş, bu alanda çeşitli madalyaların sahibi olmuştur. Maraton koşularının yanı sıra tiyatro ile ilgilenen Eroğlu, drama eğitimi de aldı. İngilizce ve Almanca bilen Eroğlu, üç çocuk babasıdır.

TURCOMONEY’İN DEĞERLİ KALEMLERİNDEN BİRİ…

PAGEV Başkanı seçilen Yavuz Eroğlu‘nun, ulusal ve uluslararası basında; plastik, petrokimya, ambalaj, çevre, geri dönüşüm sağlık, sürdürülebilirlik ve genel ekonomi üzerine yayınlanmış elliye yakın makalesi, yurtiçi ve yurtdışında petrokimya, plastik sektörü, girişimcilik ve finans ile ilgili konferanslarda sunumları bulunuyor. “Geçmişten Geleceğe Plastikler Tarihi” adını taşıyan ve plastiklerin icadından günümüze kadarki öyküsünü, mizahi bir dil ve karikatürlerle anlatan kitabı Türkçe‘ye kazandırarak hem plastik sektörü, hem de çocuklarla paylaştı. Uluslararası Ekonomi Finans Dergisi Turcomoney‘de aylık olarak görüşlerini “Nüans” adlı köşesinde okurlarıyla paylaşıyor.

1 Yorum

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

  • Plastikçi
    25 Mart 2014 11:24 - Reply

    ALLAH YARDIMCISI OLSUN YAVUZ BEY’İN… hAYIRLI OLSUN

  • Site Haritası