Son Haberler

ŞEKERBANK`TAN TAM DESTEK!

Tarım sektöründe 60 yıllık deneyimi olan Şekerbank, gerçekleştirdiği ‘Anadolu Turları’ ile bugüne kadar 8 bin 900 köy ziyareti gerçekleştirdi. Şekerbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, bu süreçte 266 bin çiftçi ile birebir iletişim sağladıklarını söyledi.

Yüz binlerce üreticinin küçük birikimleriyle kurulan Şekerbank’ın hedeflerini belirlerken, tarımda kırsal kesimin yani özellikle küçük üreticinin finansmanına öncelik tanındığını belirten Şekerbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk; “Şekerbank olarak tarım sektörüne finansman desteği sağlamak için 60 yıl önce yola çıkmış, ‘Anadolu Bankacılığı’nı gerçek anlamda uygulayan bir bankayız. Sayılı büyük kredi yerine ihtiyacı olan binlerce kişiye ulaşarak finansman sağlıyor, toplumsal kalkınma vizyonumuz doğrultusunda uzmanı olduğumuz tabana yaygın bankacılıkla ülkemiz ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Dolayısıyla bizim için tarım bankacılığı bu anlayışın devamı olan, ticari kaygının çok daha ötesinde bir misyondur” diyor.

çİFTçİLER YERİNDE ZİYARET EDİLİYOR

çiftçilerin ayağına giderek onlarla birebir görüşme yapmalarına imkân sağlayan organizasyonları mutlaka değerlendiklerini belirten Ertürk, “Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen çeşitli tarım fuarlarına katılıyor ve yerel olarak düzenlenen fuar, festival vb organizasyonlarda yer alıyoruz. Biz de üreticimizin ihtiyaçlarına uygun olan bankamız ürünleri hakkında onları bilgilendiriyor ve organizasyonun niteliğine göre değişen çeşitli kampanyalarımız kapsamında fiyat avantajı sunan çalışmalarla çiftçilerimizi ve tarım sektörünü destekliyoruz. Tarım bankacılığı alanındaki uzmanlarımız ile 2008 yılından bu yana her yıl gerçekleştirdiğimiz tarım sektörüne yönelik Anadolu Turları kapsamında, 8 bin 900’e yakın köy ziyareti gerçekleştirdik, 266 bin çiftçiyle görüştük. Bu yıl yedincisini gerçekleştirdiğimiz Hasat Kart Anadolu Turu kapsamında ise uzman ekiplerimiz, 1.100 köyü ziyaret etti ve 31 bin üretici ile birebir iletişim sağladı” açıklamasını yapıyor.

VODAFONE İŞBİRLİĞİ İLE HASAT ZAMANI öDEME İMKANI

Hasat Kart aracılığı ile çiftçilerin öncelikli ihtiyaçlarını karşılamak üzere farklı kurumlarla işbirlikleri yaptıklarına dikkat çeken Gökhan Ertürk “Sektörde ilk ve tek olan diğer bir uygulamamız da Vodafone ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği sonucu ortaya çıkmıştır. Proje kapsamında çiftçi müşterilerimizin Vodafone cep telefonu faturaları yıl boyu otomatik ödeme talimatı ile düzenli olarak ödenebiliyor. üreticilerimiz ise herhangi bir faiz tutarı ödemezken sadece anapara borcunu hasat zamanına göre yılda bir olarak tespit edilen dönemde ödeyebiliyor” dedi.

çİFTçİLERE öZEL HASAT KART

“Türkiye’nin çiftçiye özel ilk ticari kart ürünü olan Hasat Kart ile de çiftçilerimize ekim zamanı nakit sıkıntısı çekmeden mazot, yem, gübre, tohum alımını da kapsayan tarımsal girdi ihtiyaçlarını uygun ödeme koşullarıyla karşılama imkânı sunuyoruz” diyen Ertürk, Hasat Kart hakkında şu bilgileri verdi: “Şekerbank’ın tedarikçiler ile yaptığı anlaşmalar sayesinde çiftçiler, ihtiyaçları olan tarımsal girdileri, kendilerinin belirledikleri vade ve uygun ödeme koşulları ile temin edebiliyor. Hasat Kart’a eklenen tarım sigortası ödeme özelliği ile de olası tüm risklere karşı tarım üretimini ve çiftçileri güvence altına alıyoruz. Tarım sigorta primlerinin yüzde 50’si devlet tarafından karşılanırken, çiftçilerimize TARSİM ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği sonucunda, sigorta bedelinin diğer yüzde 50’sini de Hasat Kart’ı ile ödeme imkanı tanıyoruz. Bu sayede üreticilerimiz TARSİM sigorta prim ödemelerini uygun koşullarda ve belirledikleri vadelerde hasat zamanı yapabiliyorlar. Hasat Kart ile çiftçilerimiz günün 24 saati bankamız, diğer banka ve PTT ATM’lerinden nakit para çekebilirken, borçlarını da istemeleri halinde yine en yakınlarındaki PTT şubelerinden ödeyebiliyorlar.”

aa_132.jpg

4 BİNİ AŞKIN çİFTçİ ENERJİ TASARRUFU İLE VERİMLİ üRETİME GEçTİ

EKOkredi tarım ürünleri ile bugüne kadar 4 bini aşkın çiftçiyi, üreticiyi enerji tasarrufu ile tanıştırdıklarını belirten Ertürk, bu alanda 50 milyon TL’ye yakın kaynak kullandırdıklarını söyledi. Ertürk, bu kapsamda çiftçiler, seraların yalıtımı, sulama kuyuları için güneş panellerinin kurulması ve su tasarrufu için sulama sistemleri gibi tarım sektörüne yönelik kredi ihtiyaçlarını EKOkredi tarım ile karşıladıklarını kaydetti.

çİFTçİLERİN BAĞ-KUR öDEMELERİ HASAT ZAMANINA

“çiftçilere sunduğumuz bir başka yeni ürünümüz çiftçi Bağ- Kur KMH ile de Bağ-Kur’a üye çiftçilerin, yıl boyunca tahakkuk edecek prim borçları aylık olarak bankamız tarafından ödenirken, çiftçilerin borçlarını yılda bir kez hasat zamanı ödeyebilmelerine olanak sağlıyoruz. Böylelikle çiftçiler sigorta güvencesinden kesintisiz olarak yararlanabiliyor” diyen Ertürk, şu bilgileri verdi: “üreten Emeklilik ürünümüzü, Türkiye’nin üreten gücü olan çiftçi, esnaf ve küçük işletmelerin emeklilik günlerini huzurlu geçirmeleri amacıyla hazırladık. Bu ürünle müşterilerimizin, tüm bankacılık işlemlerini Banka üzerinden yaparak hem maliyet avantajı elde etmelerini sağlamak hem de geleceklerini güvence altına almalarına destek olmak istedik.

2B ARAZİ ALIM KREDİSİ

İlgili yasanın çıkmasıyla birlikte, tarım alanında 2B kapsamında değerlendirilen arazilerin alımına yönelik 2B Arazi Alım Kredisi kullandırıyoruz. Bu ürün ile çiftçinin sahibi olmadığı tarım arazisini peşin ödeme seçeneğini kullanarak satın almasına olanak tanıyoruz. İsteyen çiftçi, 5 yıl vade ve yılda 1 ödeme imkanı ile beklemeden ve de idarenin belirlemiş olduğu peşin satış rayiç bedeli üzerinden %20 daha indirimden yararlanarak araziye sahip olabiliyor.

HER İHTİYACA UYGUN üRüN VE HİZMET

Şekerbank’ın tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik pek çok ürünü bulunduğunu hatırlatan Ertürk, “örnek vermek gerekirse; üreticilerin işletme giderlerini karşılamaya yönelik Vadeli Zirai Kredi ürünümüz 2 yıla kadar vade yılda bir ödeme imkanı ile üreticilerimize sunulurken, yatırım kredilerinde 5 yıla kadar vade ve yine yılda bir ödeme imkanı ile tarımsal alanda ihtiyaç duydukları, verim artışı sağlayan, insan gücünü en aza indiren ekipman ve demirbaş finansmanının karşılanması için Tarımsal Ekipman ve Demirbaş Kredileri, hayvancılık alanında faaliyet gösteren üreticilere yönelik ise gerek hayvan alımı, yeni tesis kurulumu ile mevcut tesislerin modernize edilmesi için ‘Damızlık Süt Sığırcılığı ve Büyükbaş Hayvan Besiciliği Kredisi’ ile ‘Küçükbaş Süt Hayvancılığı ve Küçükbaş Besicilik Kredileri’ ürünlerimiz bulunmaktadır. Beyaz et ihracatının gösterdiği performans ve yükselen iç talep nedeniyle oluşan sektöre karşı ilgiyi dikkate alarak Et ve Yumurta Tavukçuluğu ile Hindi Yetiştiriciliği Kredisi ürünlerimizi de üreticilerin kullanımına sunduk” görüşlerine yer veriyor.

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Site Haritası