Son Haberler

Virüsün şirketlere ne zaman belli olur?

Mart ayındaki koronavirüs etkisinin  harcamalarda rekor düşüşe neden olduğu gelen verilerde görülüyor.  ABD’den gelen  negatif  verilerin etkisinde  kalan  USD/TRY   kuru   7 seviyelerini aşamayarak tekrar 6,94 seviyelerine çekildi. Yarın açıklanacak.  Euro Bölgesi   GSYİH ile  2020 ilk çeyreği için %3,2 daralma bekleniyor.

Mayıs ayı  sonuna kadar  tamamlanması beklenilen şirket bilançoları ile ilk  çeyrekte küresel salgın sonrası ekonomik sıkıntıların şirketler üzerindeki yansımalarını ve fiyatlara etkisini göreceğiz.

Servet Bilge yazdı…

ABD’de  ekonomik  krizin etkileri  ilk çeyreğin   sadece (Mart ayı) sonu  itibari ile hissedilmeye başlanmış olmasına  rağmen, bugün açıklanan ilk çeyrek GSYH verilerinde  %4,8’lik     sert  daralma  ve    tüketici harcamalarındaki  %-7,6 ile rekor düşüş,  çeyrek için daha kötümser bir tablonun, ABD’de yaşanacak resesyonda    Avrupa  piyasalarına da olumsuz etkisi kaçınılmaz olacaktır.

Mart ayındaki koronavirüs etkisinin  harcamalarda rekor düşüşe neden olduğu gelen verilerde görülüyor.  ABD’den gelen  negatif  verilerin etkisinde  kalan  USD/TRY   kuru   7 seviyelerini aşamayarak tekrar 6,94 seviyelerine çekildi. Yarın açıklanacak.  Euro Bölgesi   GSYİH ile  2020 ilk çeyreği için %3,2 daralma bekleniyor. Piyasalar ayrıca akşam  saat 21 :00’ dan sonra FED’den gelen açıklamalar ve faiz kararlarını  takip edecek . Merkez Bankalarının desteği ile  likidite  bolluğu yaşayan ekonomilerin   salgının  küresel boyuttaki etkisi ile daralma ve  beraberinde  resesyona ihtimalini  öngörebiliriz. Likidite bolluğu  ve düşük faizlerinde  etkisi ile  nasiplenen  varlık piyasalarındaki  yükseliş  hareketi  bir süre daha devam edecek gibi görünüyor.

Güne 101,213 seviyesinden başlayan BİST 100 endeksi gün içerisinde en yüksek 101,742   puanı  gördü. Günü  + %0.88 ‘ ile  887 puan  artışla  101.595’den tamamladı . Günlük işlem  hacmi  13.170.366.480 TL olarak gerçekleşti  Altın hafif kayıpla  1704’ den işlem görüyor. Yazı yayına  hazırlandığı sırada   Brent petrol 24,13’den işlem görüyordu.

Mayıs ayı  sonuna kadar  tamamlanması beklenilen şirket bilançoları ile ilk  çeyrekte küresel salgın sonrası ekonomik sıkıntıların şirketler üzerindeki yansımalarını ve fiyatlara etkisini göreceğiz.  Ekonomideki daralma ve durgunluğa rağmen, bol likidite ile borsalarda  bir süre daha   bu olumsuz havanın hissedilmeyeceği, ancak   ikinci çeyrek de tablonun biraz daha netleşeceği aşikardır.

YASAL UYARI

Bu doküman yalnızca bilgi amaçlı olarak sunulmaktadır, belirli bir kullanıcının yatırım amaçlarıyla ilgili değildir. Burada yer alan bilgilerin doğru ve/veya tatmin edici olduğu teyit veya garanti edilmez ve yalnızca yol gösterici olarak kabul edilmelidir. Tüm yorum ifadeleri bildirimde bulunulmaksızın değiştirilmeye tabidir. Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir.

 

 

 

 

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

İlgili Haberler

Site Haritası