Son Haberler

85 saniyede 1 milyar dolarlık satış

Dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden Çinli Alibaba, bir rekora imza attı. Alibabay Dünya Bekarlar Günü’nde 85 saniye içinde 1 milyar dolarlık satış ile rekor kırdı.

BBC Türkçe’nin haberine göre,. şirket, satışların başlamasından sonraki 85 saniye içinde 1 milyar dolarlık satış yaparken, 24 saatlik alışveriş festivalinin ilk saatinde 10 milyar dolardan biraz daha az bir ciro elde etti. Alibaba, satışların bitimine birkaç saat kala geçen yılki 25,3 milyar dolarlık ciroyu da geçti.

Rekor kırdı: 85 saniye içinde 1 milyar dolarlık satış

Rekor kırdı: 85 saniye içinde 1 milyar dolarlık satış

BEKARLAR GÜNÜ NEDİR?

Alibaba, Bekarlar Günü’nü, Sevgililer Günü’nün anti tezi olarak icat etti. Şu anda dünyanın en büyük internetten satış festivali ve geçen yılki etkinlik, Batı’daki benzerleri Kara Cuma ve Siber Pazartesi’nin toplamından daha fazla ciro yaptı.Festivalde Xaomi, Apple ve Dyson gibi teknoloji devlerinin de aralarında bulunduğu 180 binden fazla markanın ürünleri yer alıyor. Geçen yıl Alibaba etkinliği Batı pazarına da sunmuş ve AliExpress uygulamasının ABD ve İngiltere’deki indirilme oranları zirve yapmıştı.

Rekor kırdı: 85 saniye içinde 1 milyar dolarlık satış

Alışveriş çılgınlığı, rekor üzerine rekor kırıyor ancak gözlemciler etkinlik olgunlaştıkça, büyüme hızının da düşeceğini söylüyor. Alibaba ayrıca, pazardaki yeni rakipler, yavaşlayan ekonomi ve Çin’in ABD’yle ticaret savaşı yüzünden hisse senelerinin yüzde 16 düşmesi nedeniyle zorlu günler geçirmişti.

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Site Haritası