Son Haberler

Türkiye Sağlık Hizmetleri İhracat Strateji Çalıştayı üst düzey katılım ile gerçekleşti !

5 Ekim 2016’da, Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) işbirliği ile düzenlenen Sağlık Hizmetleri İhracat Stratejisi Çalıştayı’nda strateji oluşumunun en önemli adımı kamu-özel sektör paylaşımları ile atıldı.

Çalıştay üyesi olarak katıldığım organizasyonda konusunda uzman ve farklı kurum temsilcileri ile birlikte 2023 Türkiye sağlık hizmetleri ihracat stratejisinin her adımını, detaylı bir şekilde tartışarak oluşturduk.

Çalıştay, Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Birliği üst düzey yetkililerinin konuşmaları ile başladı. Bu konuşmalarda,   Turquality programından pek yakında sağlık kuruluşlarının da faydalanmaya başlayacağı belirtildi. Ki, bu Türk sağlık sektörü için çok önemli bir gelişmedir. Konuşmalarda özellikle vurgulanan bir başka konu, bugüne kadar yapılmış olan sağlık turizmi içerikli kamu ya da özel tüm çalışma ve organizasyonlardan verim alınamadığıydı. Bu nedenle profesyonel içerikli bir çalıştay yapılacak. .

15 TEMMUZ, BİZE FIRSATLAR KAPISINI AÇTI

15 Temmuz, ülkemize acıları ve hüzünleri yaşattı. Fakat Türkiye ve Türk halkı için bir çok fırsat kapısını da açtı. Bu olay, “bir” olmanın önemini, idrakını öğretti bize. Dolayısya bu acı olayın, daha başarılı adımların atılmasına yardımcı olduğunu düşünüyorum. Bu bir fırsattır.  Kamu ve özel sektörün, Türkiye’nin ve dünyanın ekonomik olarak zorlandığı bu dönemde birlik olup, beraber çalışma zamanıdır.

Bu noktada turizm ve sağlık sektöründeki deneyimimi birleştirerek 2000’ li yılların başında kurgulayıp uygulamaya aldığım “Medikal Sağlık Turizm Modeli” ile Dünya Medikal Turizm İnovasyon Ödülü aldım. Ardından Amerika’da bulunan Dünya Medikal Turizm Derneği’nin teklifi ile halen derneğin Avrupa Başkanlığı görevini sürdürmekteyim. Bu deneyim ile, Avrupa kıtasında ve dünyada uygulanmakta olan bir çok model ve tecrübemi ülkeme olan hayranlığım sebebi ile, bir çok kamu ve özel sektör temsilci ve kuruluşu ile son 15 yıldır her platformda paylaşıyorum.

TÜRKİYE SAĞLIK TURİZMİNİ ÖĞRENİYOR

Türkiye son 10 yıldır  sağlık turizmini öğreniyor. Bu geçen yılların içinde birçok çalışma ve kongre düzenlendi. Halen istenilen başarıya ulaşamamış olmamızın temelinde stratejimizin olmaması ve uygulama adımlarındaki eksiklerimiz olduğunu tespit edip paylaştım. Unutmayın ki, tüm çalışma ve paylaşımlarımız, çıkarsız olduğu sürece zamanı geldiğinde hayata geçecektir, hem de herkesin hayrına olacak şekilde gerçekleşecekir.

Ekonomi Bakanlığı ve TİM işbirliği ile düzenlenen çalıştay bu güne kadar katıldığım, Türkiye’nin ilk profesyonel Sağlık Turizm Strateji çalışması’ydı.

Stratejist olarak yıllardır yazılarımda ve konuşmalarımda,  büyüme ve markalaşmanın yolunun kurum stratejiniz ile gerçekleşebileceğini paylaşıyorum. Global markalar ve hatta dünyayı yöneten ülkelerin başarısı, kısa, orta ve uzun vadede stratejileri doğrultusunda ilerlerken, kriz zamanlarını fırsata çevirebilmelerinde yatıyor.

TÜRK SAĞLIK SEKTÖRÜ, BUNLARI YAPMALI…

Sürdürülebilir büyüme ve sektörde tercih edilen dünya markası olma yolunda gerekli olan strateji çalışması, 4 ana başlık altında grup tartışması ve paylaşımları ile gerçekleşti.

  • Uluslararası düzeyde hizmet kalitesi
  • Hasta ve hasta yakını deneyimi
  • Pazarlama ve tanıtım
  • Uluslararası işbirliği ağları

Her bir konu üzerinde toparlanan tüm stratejik veriler üzerinde ikinci bir çalışma yapılıp son haline getirilecek. Hazır olduğu zaman ben de sizlerle yazılarımda paylaşacağım.

Bu sebeple Ekonomi Bakanlığı ve TİM yetkililerini bu yaklaşımlarından dolayı tebrik ediyorum. Çalıştayı yöneten Execution Partners yetkililerini, profesyonel yaklaşım ve üst düzeyde katılım organizasyonlarından dolayı tebrik ederim.

Hep birlikte, hep ileri, hep insanlığa fayda sağlayan adımlarla, sağlıcakla kalın…

Selin Yıldırım

yildirim@turcomoney.com

 

 

 

 

 

 

 

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Site Haritası