Son Haberler

İlerleyen dönemlerde finansman şirketlerinin en yüksek pazar payına ulaşma potansiyeli bulunuyor. Başlangıcından bu yana geçen tüm dönemlerde sektörün en büyük pazar payı finansal kiralama şirketlerine ait. Ancak 2008-2010 yılları arasında faktoring şirketlerinin oldukça hızlı büyümesi ve 2010 yılından itibaren ise
şu ana kadar finansman şirketlerinin kesintisiz ve hızlı büyümesi nedenleriyle finansal kiralama şirketlerinin
pazar payı giderek Bankacılık sektörü dışında Türkiye ekonomisinin üretim, satış ve tüketim kanallarının her üçünde de yer alan ve BDDK tarafından regüle edilen faktoring, finansal kiralama ve tüketici finansmanı şirketleri Türkiye Finansal Kuruluşları sektörünü oluşturuyor. Türkiye finansal kuruluşlar sektöründe; 28 finansal kiralama şirketi, 63 faktoring Şirketi ve 13 finansman şirketi olmak üzere toplam 104 şirket faaliyet gösteriyor. Sektörün 2015 yıl sonu verilerine göre varlık büyüklüğü ise 32,4 milyar dolar civarında düşüyor. İlerleyen dönemlerde finansman şirketlerinin en yüksek Pazar payına ulaşacağı bekleniyor. Zira finansman şirketlerinin 2006-2015 yılları arasındaki birikimli büyüme oranı diğer kuruluşların hemen hemen iki katı kadar oldu. Finansal kuruluşlar sektörünün piyasaları ve hane halkını fonladığı toplam tutar 2015 yıl sonu itibariyle 30 milyar dolar civarında. Sektörün varlıkları arasında sırasıyla kiralama işlemlerinden oluşan alacaklar, faktoring alacakları ve finansman
kredileri oluşturuyor. Bu varlıkların toplam varlık büyüklüğü içerisindeki payı % 92,42 oranında. Bunun rakamsal tutarı ise 29,9 milyar dolar.

Turcomoney'i
Seçkin Yaysat bayilerinde,
D&R : http://www.dr.com.tr/Dergi/Turcomoney/Kolektif/Ekonomi-Haber/Ekonomi-is-Dunyasi/urunno=0000000370911
Dijimecmua:http://www.dijimecmua.com/turco-money/
Remzi Kitabevi, İnkılap, NT, Özdilek, Real mağazalarında satın alabilirsiniz...

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

İlgili Haberler

Site Haritası