Son Haberler

DÜNYA İSTANBUL`U YENİDEN KEŞFEDİYOR

Tarihi, büyüklüğü ve bulunduğu coğrafya açısından İstanbul’u hak ettiği konuma ulaştırmayı amaçlayan İstanbul Finans Zirvesi’nin ilki 2010 yılında düzenlenmişti. İlk adımın ardından zirveye gelen olumlu tepkiler ve uluslararası katılımla cesaretlendiklerini belirten İstanbul Finans Zirvesi Yürütme Kurulu Başkanı ömer Faruk ünal, İstanbul ile ilgili hayallerin nasıl gerçekleştiğini anlattı:

Yola çıkarken ortaya konulan hangi hedefler gerçekleşti, bundan sonraki adımlarınız hakkında özet bilgi verebilir misiniz? Nihai hedef nedir?

Bizim hedefimiz dünyanın ilk 5 finans zirvesi içerisinde yer almaktı. Henüz dördüncüsünü düzenlediğimiz zirvemiz ile onlarla birlikte anılmaya başladık. Biz zirvemizi çok daha iyi yerlerde görme arzusuyla, tüm dünyada bilinen ülkemizin gururla bahsettiği bir organizasyon olma hedefiyle yolumuza devam ediyoruz.

İSTANBUL FİNANS ZİRVESİ İçİN GüçLü YAPI KURULDU
İstanbul Finans Zirvesi’nde Danışma ve Yürütme Kurulu oluşturarak finans konusunda bütün karar alıcıları projeye dahil etmek istedik. Başbakanlık, Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası, Hazine Müsteşarlığı, BDDK, Borsa, yerli ve yabancı basın yayın kurumlarının da içinde bulundurulduğu bir Danışma Kurulu oluşturduk. Tüm kararları Danışma Kurulumuz ile birlikte aldık. Böylece her kurumun kendisinden bir şeyler bulduğu İstanbul Finans Zirvesi’ni sahiplenerek her yıl daha güçlü, daha dolu bir zirve oluşturduk. İstanbul Finans Zirvesi bizler tarafından yapılsa da, ancak ve ancak tüm karar alıcıların ve konuyla ilgililerin desteği ile büyüyor ve güçleniyor. IFS, yine işbirliği ile daha iyi yerlere gelecek.

İstanbul’u bir dünya şehri ve finans merkezi yapma yolunda hangi projeler öne çıkıyor/çıkacak?
Bizler İstanbul’u zaten finans merkezi olarak görüyoruz. Devletin İstanbul’a yatırım yapma konusunda ayırdığı ciddi kaynak ve ödenekler ve Sayın Başbakan’ın bu konudaki hedefleri aşikar. Bizler buna nasıl destek veriyoruz diye sorarsanız, İstanbul’un ve İstanbulluların finans merkezi olma kültür ve bilincini sağlamaya çalışıyoruz. Biz zirvemizde Türkiye’yi konuşmuyoruz, biz dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılarımızla tüm dünya finansmanını İstanbul’da konuşuyoruz.

TüRKİYE’YE GIPTA İLE BAKILIYOR

Doğu ile Batı arasında bir köprü olan İstanbul’a bakış açısı değişiyor mu, dünyanın bu şehir hakkındaki izlenimi son yıllarda değişti mi?

Dünyanın İstanbul’a bakışı her geçen gün olumlu yönde değişiyor. Sınırlarımızda ve zaman zaman ülkemizde yaşanan hareketler kafalarda soru işareti oluştursa da, ülkemizde son yıllarda yaşanan hızlı büyüme ve ekonomik istikrar dünyada gıpta ile izleniyor.

Yaptığımız yurt dışı gezilerde ve yurt dışından katılan konuşmacılarımız ile istişarelerimizde özellikle yatırımcıların Türkiye’yi ayrı bir yerde tuttuğunu gözlemliyoruz.

DüNYANIN EN MERAK EDİLEN ŞEHİRLERİ ARASINDA
Son yıllarda ortaya konan çalışmaların ardından, finans ve iş çevrelerinin İstanbul’da gerçekleştirdiği toplantı ve zirve sayısında ciddi bir artış yaşandı mı?

Kesinlikle yaşandı. Bunun yaşanmasında en büyük etken etkinliklerin, kongre ve konferans benzeri organizasyonlara yapılan yatırımların artması. Ayrıca İstanbul dünyada en çok merak edilip, gezenlerin en çok etkilendiği şehir olması da bu konuda büyük bir etken. Bu konuda çok çalışmış biri olarak bir noktaya parmak basmak istiyorum, İstanbul’a kongre ve konferans organizasyonları için yapılan yatırımlar konusunda bir bu kadar daha yatırım yapılsa, İstanbul bunu kaldırabilir.

İSTANBUL’DAKİ ZİRVEYE 50 üLKE KATILIYOR
İstanbul’un finans merkezi olması yolunda yaptığınız çalışmalar Türkiye’nin tanıtımına ve ekonomisine nasıl etki ediyor?

Biz Yedi24 Şirketler Grubu olarak uluslararası çapta sadece İstanbul Finans Zirvesi’ni gerçekleştirmiyoruz, buna benzer her yıl pek çok organizasyon düzenliyoruz. Yalnızca İstanbul Finans Zirvesi’ne ortalama 50 ülkeden katılım olduğunu düşünürsek, bu ülkelerden gelen seçkin ve üst düzey katılımcılarımızın her birini hoş anılarla göndermek bizim için büyük tanıtım oluyor. Her yıl katılımcılarımızın tekrar tekrar katılmak istediklerini ve bize gelen olumlu geri dönüşleri de düşünerek bunun tanıtımı kesinlikle olumlu etkilediğini söyleyebiliriz.

üNİVERSİTELER İSTANBUL’UN ŞANSINI ARTTIRIYOR

İstanbul finans merkezi, yatırımlara ve istihdama ne oranda katkı sağlıyor/ sağlayacak?
Son üç yılda ülkemizde bu konuda ciddi finansman ayrılıp istihdam sağlanıyor. Altyapı çalışmalarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi büyük oranda tamamladı. Bir şehrin finans merkezi olması konusunda en avantajlı olduğu nokta şehirde konusunda uzman ve üniversite mezunu pek çok kişinin yaşamasıdır. Birçok kaliteli üniversiteye ev sahipliği yapan ve konusunda uzman pek çok kişinin bulunduğu İstanbul bu konuda avantajlı bir noktada. Dünyadan kaliteli finansçıların şehrimize gelmesi bunu daha da arttıracak.

Dünyanın en büyük havaalanını İstanbul’a yapılacak olması, Marmaray gibi mega projeler İstanbul Finans Merkezi hedefini ne kadar etkiler?

Mutlaka olumlu yönde etkileyecek. Bu yatırımların sadece finans merkezi olmasında değil, turizm merkezi olmasında da İstanbul’a katkısı yadsınamaz. Bu yatırımlar her zaman ses getirmiştir. Yatırımlar ile İstanbul her konuda dünya merkezi olma yolunda ilerliyor.

Bu sene 18-19 Eylül 2013 tarihlerinde 4.sü düzenlenenen İstanbul Finans Zirvesi Kuzey Amerika, Avrupa, Basra Körfez Bölgesi ve Doğu Asya olmak üzere küresel finans dünyasından birçok önemli kişiyi ağırladı. Zirve dünya finansının şu anki ve gelecek durumuyla alakalı önemli tartışmalar sağlayacak bir platform oluşturdu ve küresel düzeyde karar alıcıları, bankacıları, kurumsal finansörleri, düzenleyicileri ve diğer pek çok önemli kişiyi bir araya getirdi.

Dünyada önde gelen finans zirveleri arasında yer alan İstanbul Finans Zirvesi dünyaca ünlü, ekonomi ve finans alanından birçok kişiyi konuşmacı olarak ve finans ve ekonomi dünyasının önemli firma temsilcilerini de katılımcı olarak bir araya getirmektedir.

IFS’12, 27 ülkeden 61 konuşmacıyı ve 50 farklı ülkeden 900’ü aşkın kayıtlı katılımcıyı misafir etmiştir. IFS‘12‘nin; 20 ülkeyi aşkın 154 kayıtlı basın tarafından, dünya çapında 53 TV kanalında, 150 gazete ve 250 web sitesinde duyurusu gerçekleştirilmiştir. IFS’12 boyunca, 30,0000’i aşkın kişi IFS web sitesini ziyaret etmiştir. IFS’12, 27 ülkeden 61 konuşmacıyı ve 50 farklı ülkeden 900’ü aşkın kayıtlı katılımcıyı misafir etmiştir. IFS‘12‘nin; 20 ülkeyi aşkın 154 kayıtlı basın tarafından, dünya çapında 53 TV kanalında, 150 gazete ve 250 web sitesinde duyurusu gerçekleştirilmiştir. IFS’12 boyunca, 30,0000’i aşkın kişi IFS web sitesini ziyaret etmiştir.

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Site Haritası