Son Haberler

Hastane yatırımlarında gelecek, branş hastanelerinde !

Dünyanın gelişmiş ülkelerinde, tek adımda tüm sağlık hizmeti sunmak amacı ile yapılmış olan genel hastaneler, her geçen gün yerini bir konuda uzmanlaşmış branş hastanelerine bırakıyor.
Önümüzdeki 10 yıl içerisinde hastane yatırımları özellikle büyük şehirlerde branş hastane yatırımları ile devam edecek gibi görünüyor. Amerika ve İngiltere’de klinik araştırma sonuçlarında başarı oranlarının yüksek oluşu, hastalara yüksek deneyim ile hızlı tedavi sonucu sunabilen branş hastanelerinin sayısı her gün artıyor. Sadece özel sektörde değil devlet hastanelerinde dahi branşlaşma yönünde yeni yatırımlar yapılıyor. Sağlık Bakanlıkları ülkede artan tedavi taleplerini ve hastaların ihtiyaçlarını analiz ederek öncelikli tedavi branşlarını belirliyor. Bu doğrultuda bu branşlara özel yatırımların planlamasını yapıyorlar.

BELLİ BRANŞLARDA UZMANLAŞMA ÖNEMLİ
İşin doğrusu da bu değil mi? Genel hastane deyip aslında her genel hastane ancak bir kaç branşta teknolojik yatırımlarına devam edip bu teknolojileri kullanacak uzman hekim kadrosunu istihdam ediyorlar. Yani genel hastanecilik adı altında belli branşlarda uzmanlaşıyorlar. Kardiyoloji ihtiyacında öne çıkmış bir kurumu hastalar ağırlıklı tercih ederken, farklı bir branşta başka bir hastane grubunu teknolojisi ve hekim kadrosu sebebi ile tercih ediyor.
Türkiye, son 15 yılda hızla büyüyen sağlık sektörü, bu güne kadar uygulamış oldukları yatırım stratejisi ile devam ederse çok kısa zamanda gelmiş olduğu başarılı noktasının gerisinde kalabileceğini gösteren sinyaller veriyor. Tüm bunlara ilave şehir hastanelerinin devreye girişinin sektöre nasıl bir etkisi olacağı halen bilinmemekle birlikte nasıl yönetilecekleri konusunda da sektör temsilcilerinin farklı görüşleri bulunuyor.
Türkiye’de branş hastanelerinin zaman içerisinde gelişmiş ülkelerin aksine büyüme trendini yakalayamamış olmasının başlıca sebepleri şu şekilde görünüyor:
-Sağlık hizmet sunucularının yeterli finansal kaynak bulamama ve profesyonel bir yönetim modeline geçememesi neticesinde el değiştirmesi ve kalitenin düşmesi,
-Artan rekabet neticesinde atıl kapasitenin oluşması ve yatırım geri dönüş hızlarının düşmesi

YABANCI YATIRIMCILARIN İLGİSİ DEVAM EDİYOR
Uluslararası yatırımcıların son 10 yılda sağlık sektörüne olan ilgisi ve yatırımlarını incelediğimizde ise umdukları performansı bir kısmının bulamamış ve yönetim ekipleri ile uluslar arası standartlarda çalışma ortamını sağlayamamış olmaları sektöre daha çekingen yaklaşmalarına sebep oldu. Yabancı yatırımcılar, halen güvenilir ve sürdürülebilir verilere sahip yatırım yapabilecekleri kurum incelemelerine devam ediyor.
Sektörün geleceği bugün atılacak stratejik adımlarda yatıyor. Yüksek kalitede gerçekleşen yatırımlar, sağlıkta dönüşüm programında ulaşılan başarı hikayesi, sektörü bu günkü başarı noktasına taşıdı. Artık dünyada trendler değişti. Sektörün bundan sonraki geleceği, doğru zamanda doğru adımları atmakta yatıyor.
Sağlıcakla kalın

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Site Haritası