Son Haberler

3 Milyar dolarlık ticaret hacmi hedefliyoruz

Başarılı yönetici, 8 yıldır Fas’ta yaşıyor ve son 4 yıldır Türkiye ile Fas arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için çaba harcıyor.

TüFİAD’ın yapısından ve çalışmalarından bahseder misiniz?

TüFİAD olarak, Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’nun (TUSKON) partneri olmamız hasebiyle ağırlıklı olarak referanslı firmalara hizmet veriyoruz. TüFİAD bölgenin potansiyelini arkasına alarak ülke ekonomisine değer katmanın ve değer kazanmanın çabasını ortaya koyuyor. Bölgesinde sektörel kalkınma projelerinin gelişimine önemli katkıda bulunuyor. Kurulduğumuz günden bu yana iş geliştirme platformları, arama konferansları, yurt içi-yurt dışı iş gezileri, sivil toplum çalıştayları ve vizyon geliştirme toplantıları, organizasyonları ve ürettiği akılcı projelerle üyelerinden aldığı güçle her platformda bölgenin ihtiyaç ve taleplerini karşıladı ve karşılamaya devam ediyor.

İki ülke ilişkilerinin gelişmesi için ne tür faaliyetler yürütüyorsunuz?

Her ay yaklaşık 100 Türk İş insanını ülkede misafir ederek Fas‘lı iş adamları ile aynı masa etrafında bir araya getiriyoruz. 2 ayda bir Casablanca merkezli sektörel iş forumları organize etmek suretiyle 50 kadar Türk ihracatçı ve 200 kadar Fas‘lı ithalatçı ile otellerde ‘‘B2B‘‘ toplantılar organize ediyoruz. Portföyünde 3 binden fazla kayıtlı iş adamı olan derneğimiz, nitelikli iş görüşmeleri hazırlayarak iş adamlarımızı bir araya getiriyor.

Her ay Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen şehrin hacmine göre Fas‘ta muadil şehrin ticaret odası ile bir araya getirerek faklı bir formatta iş görüşmeleri yaptırıyoruz. Heyetler halinde gelen iş adamlarının çoğunluğu tekrar ülkede şahsi olarak araştırma yapmak istemektedirler. Dernek olarak en az 15 gün önceden bilgilendirilmemiz halinde kendilerine kalacakları gün sayısı 4 ya da 5 iş görüşmesi randevusu alıyoruz. Tüm lojistik destek (konaklama, araç, şoför ve tercüman) kurumumuz tarafından temin ediliyor.

En çok hangi sektörlerde ağırlığınız var?

Son 2 yıldır ağırlıklı olarak devlet ihalelerine yoğunlaştık ve çok ciddi projeler aldık. Bakanlıklar tarafından bize sunulan 5-6 projeyi de üyelerimiz takip ediyor. 2015 yılına kadar iki ülke arasındaki mevcut 1,3 milyar dolarlık toplam ticaret hacminin 3 milyar dolara ulaşması gibi bir hedef koyduk. Faaliyetlerimizde gerek Türkiye Ekonomi Bakanlığı’nın, gerekse Rabat Büyükelçimizin desteklerini her zaman yanımızda hissettik, bu bağlamda kendilerine minnettarız.

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Site Haritası