Son Haberler

Güneş, rüzgar, su kaynaklarından enerji üretmek isteyenler, çevreci yatırım yapmaya karar veren yatırımcılar, Avrupa Kalkınma ve İmar Bankası, projelerinizle sizi bekliyor.

Son 20 yılda küresel ısınma nedeniyle dünya, giderek daha kirli, daha yaşanmaz hale geldi. Bu durum, dünyanın geleceği açısından ürkütücü bir tabloya işaret ediyor. İşte bu kötü gidişatı durdurmak için bazı ülkeler, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmeye başladı. Güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi ile ilgili yatırımlarda, son yıllarda patlama oldu. Almanya, bu alanda dünyada öncü ülkelerden biri. İşte küresel ısınmanın hızını yavaşlatmak için birçok ülke önlem alırken, uluslararası kuruluşlar da bu yöndeki yatırımları destekliyor. Bu kuruluşlardan biri de Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, yani EBRD. Dünyanın birçok ülkesindeki yenilenebilir enerji yatırımlarına destek veren ERDB, Türk bankalarına krediler ve sermaye piyasası araçları vasıtası ile finansman sağlıyor. EBRD, Türkiye’de İstanbul, Ankara ve Gaziantep illerinde bulunan ofisleri aracılığıyla faaliyet gösteriyor. Bugüne kadar Türkiye’de altyapı, enerji, endüstriyel tarım, endüstri ve finans sektörlerinde 180 proje için 7 milyar Euro’nun üzerinde yatırım gerçekleştirdi. 2015 yılı boyunca EBRD’nin 1,9 milyar Avro finansman sağladığı Türkiye, geçen yıl için EBRD’nin en fazla finansman sağladığı ülke oldu.

Son olarak Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve iş ortakları, geçen ay sonunda İstanbul’da düzenlenen etkinlikte Orta Ölçekli Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı (MidSEFF) kapsamında finanse edilen en iyi enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji projelerini ödüllendirdi. Bu törende, 11 şirket enerji verimliliğine ve yenilenebilir kaynaklardan enerji üretimine katkılarından dolayı ödüllendirildi. Kazanan projeler arasında, Konya Şeker tesisi, Edincik Samurlu ve Karadere rüzgar enerji santralleri, Pamukören ve Gümüşköy jeotermal enerji santralleri ve Koçlu ve Saray hidroelektrik santralleri yer alıyor. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Ülke Müdürü Jean Patrick Marquet yenilenebilir enerji projeleri ile ilgili çalışmalarını ve hedeflerini Turcomoney’e anlattı…

Dosyanın devamı için Turcomoney dergisinin Mart sayısına bakabilirsiniz…

 

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

İlgili Haberler

Site Haritası