Son Haberler

Yeni bir yol haritası lazım

Dünyada her açıdan inanılmaz gelişmeler yaşanıyor. Teknoloji sürekli yeni bir boyut kazanıyor, bu gelişmeler  hayatımızı yeniden şekillendiriyor. Yani gelişmelere ayak uydurmak, uyum sağlamak, yeni stratejiler belirlemek, yeni taktikler geliştirmek gerekiyor.

Dünya, ülkeler, ekonomiler büyük bir değişim ve dönüşüm süreci yaşıyor.  Dünya ekonomileri bir yandan petrol fiyatlarında yaşanan müthiş düşüşten ciddi bir şekilde etkilenirken, negatif faiz uygulaması giderek yayılıyor. Konut talepleri yeniden tırmanışa geçerken, yeni bir kriz olur mu sorusu da zihinleri kurcalıyor.  İşte böyle bir tablo karşısında ülkelerin, firmaların, yatırımcıların, tasarruf sahiplerinin yeni bir pozisyon alması, yeni önlemleri harekete geçirmesi büyük önem taşıyor. Gerek dünyada yaşanan bu gelişmeleri gerekse ekonomimizin gidişatı hakkında yol haritası niteliğindeki analizleri, değerlendirmeleri Turcomoney’de okuyabilirsiniz.

FİNANSAL KURULUŞLAR RAPORU

Leasing, faktoring ve finansman şirketleri, faaliyetleri ve işlevleriyle Türk ekonomisinde önemli bir ivme kazandı. Peki finansal kuruluşlar sektörü, nereye gidiyor? JCR Eurasia, finansal kuruluşlar raporunu Turcomoney için hazırladı. Sektörün sorunlarını, rotasını öğrenmek isteyenler, titizce hazırlanan bu raporu mutlaka okumalı.

İNŞAAT SEKTÖRÜ TÜRKİYE’NİN PETROLÜ

Bu sözler, ağırlıklı olarak inşaat sektöründeki projeleriyle tanınan, Türk müteahhitlik sektörünün önde gelen kuruluşlarından İnanlar Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan’a ait. Peki İnan, bu sözleri dile getirirken neye dayanıyor? İşte bu sorunun cevabını ve inşaat sektöründeki gelişmeleri, ekonominin canlandırılması için yapılması gerekenleri, Yazı İşleri Müdürü’müz Hayreddin Turan’ın Serdar İnan’la yaptığı röportajda bulacaksınız…

UZAKLARDAKİ DOST ÜLKEDE FIRSATLAR

Avustralya, Türkiye’den uçakla bile 24 saate gidilebilen bir ülke. Yani çok uzak bir ülke gibi gözüküyor değil mi? Bu nereden baktığınıza, neyi hangi açıdan gördüğünüze bağlı… Türkiye-Avustralya İş Konseyi Başkanı ve Turcomoney yazarı Zuhal Mansfield, dost ülke Avustralya ile ilgili çarpıcı bir analiz kaleme aldı… Türkiye ile Avustralya arasındaki ticaret hacminin artırılması için neler yapılması gerektiğini farklı açılardan değerlendirdi. Avustralya ile ilgili fikir sahibi olmak, bilgilenmek istiyorsanız Mansfield’in bu yazısını okumanızı öneriyorum.

İRAN PAZARI İLE YENİ BİR DÖNEM

Birleşmiş Milletler’in ambargoyu kaldırmasının ardından İran için yeni bir dönem başladı. Düne kadar büyük ölçüde kendi içine kapanan İran, şimdi dışa açılıyor. Uluslararası şirketler, bu dev pazara girmenin yollarını arıyor. Peki Türkiye, Türk firmaları yanıbaşımızdaki dost ülke İran’da neler yapabilir? Bir süre önce İran’ı ziyaret eden Orka Holding Başkanı ve Turcomoney yazarı Süleyman Orakçıoğlu, İran pazarı ile ilgili çarpıcı tesbitlerde bulundu.  Yeni pazar arayan işadamları, Orakçıoğlu’nun bu yazısını mutlaka okumalı.

KAYSERİ, YABANCI SERMAYEYİ BEKLİYOR

Kayseri, Türkiye’nin sanayi ve ticaret şehri. İç pazarda lokomotif şehirlerden biri olan Kayseri, ihracatta da söz sahibi olmak,  bunun için de uluslararası ulaşım ağına dahil olmak istiyor. Kayseri’ye yabancı sermayeyi bekliyoruz” diyen Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, “Ne yapılmalı, nasıl yapılmalı?” sorularının cevabını Turcomoney’e verdi.

TURCOMONEY TÜRKİYE’YE DEĞER KATANLAR ÖDÜLLERİ

Turcomoney Türkiye’ye Değer Katanlar – Turco Vision 2015 Ödülleri’nin  verileceği kuruluşlar ile kişiler, geçen ay belirlenmişti. Ödül töreni tarihi ve detayları ile ilgili bilgileri, daha sonra siz okurlarımızla paylaşacağız.

Bol kazançlı, sağlıklı, mutlu bir ay diliyorum…

1 Yorum

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

  • a.n.kara
    10 Şubat 2011 14:19 - Reply

    aman aman aman bu aralar yazarlarımızın ağzından adeta bal damlıyor çok şükür bu günleri de gördük ya ölsemde gam yemem artık bizde yalan yulan yok doğrulara doğru yanlışlara yanlış memlekette iş yapmak yeni fikir kabul ettirmek çok zor (kapasite meselesi) böyle olunca da yapılanlara üretilenlere sahip çıkmak gerek yanlışları da ifade ederken sağa sola saldırıp abartmamak lazım hata insana mahsus sonuçta birbirimize güven ve saygı ile yaklaşmakta çoook yarar var eyi günler…

  • Site Haritası