Son Haberler

Avrupa Merkez Bankası’ndan faiz açıklaması

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Üyesi Coeure, “Negatif faizler bizim ana politika enstrümanımız değil” dedi.

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Benoit Coeure, negatif faizlerin Banka’nın ana enstrümanı olmadığını söyledi. Banka’nın seçeneklerinin tükenmekte olduğu iddialarına da yanıt veren Coeure, ECB’nin elinde hala geniş bir politika aracı seti bulunduğunu belirtti.

Politico’ya konuşan Coeure, “Negatif faizler bizim ana politika enstrümanımız değil, oranlar sadece bizim genel politikamızı destekliyorlar” dedi.

Demecinde tüketimin artırılması için tüketicilere doğrudan nakit dağıtılması gibi bir politikanın ECB Yönetim Konseyi’nin cari tartışmaları arasında yer almadığını da ifade eden Coeure, böyle bir adım atılması halinde para ve maliye politikaları arasındaki çizginin geçilmesi riski olduğunu vurguladı.

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

İlgili Haberler

Site Haritası