Son günlerde döviz cephesinde meydana gelen hareketlilik, “Döviz nereye gidiyor?” sorusunu gündeme getirirken, Hükümet, son dönemde kurda yaşanan hareketlerin spekülatif olduğu görüşünde. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk Lirası’ndaki değer kaybının spekülatif olduğunu söyledi.
NTV’ye açıklamalarda bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kurdaki aşırı hareketliliğin istemedikleri bir şey olduğuna işaret ederek, “Kurun nerede olacağını piyasa belirler. Piyasaların normali ne ise bizim için kabul olan odur” dedi. Zeybekci, Merkez Bankası’nın herhangi bir müdahalede bulunmaması gerektiğini kaydetti.
Ekonomi Bakanı, Merkez Bankasının faiz indirimlerinin sürdürülebilir göründüğünü belirterek, “Enflasyon ile ilgili olumlu gelişmeler Merkez Bankasını destekliyor” şeklinde konuştu.
“Döviz spekülatörlerini biliyoruz”
Öte yandan Bloomberg News’a gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli ise “Döviz spekülatörlerini biliyoruz ve yakından takip ediyoruz” dedi ve Türk lirasındaki zayıflamanın enflasyon üzerinde kalıcı bir etkisinin olmayacağını söyledi.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsim *
Email *
Daha sonraki yorumlarımda kullanılması için adım, e-posta adresim ve site adresim bu tarayıcıya kaydedilsin.
Δ
Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.