Son Haberler

“Küresel bir dalga, bize özgü değil”

Döviz kurlarındaki yükselişin devam etmesini, Dolar’ın 4.76 seviyesini görmesini Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bu sözlerle değerlendirdi: “Küresel bir dalga, ülkemize özgü değil

Döviz fiyatlarındaki yükseliş bugün de devam ediyor. Dolar, TL’ karşısındaki yükselişini sürdürürken, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Dolar/TL’de 4.76 seviyesinin görülmesi üzerine sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirmede bulundu.

Şimşek, “Küresel bir dalga! Ülkemize özgü değil” paylaşımını yaptı. Artışta artan korumacılık ve ticaret savaşı endişelerinin etkili olduğunu dile getiren Şimşek, “Örneğin, G.Afrika para birimi Rand yüzde 1.6 aşağıda. Çin borsası yüzde 5 düştü. Avrupa borsaları düşüşte” ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası’nın gerekli adımları attığını hatırlatan Şimşek, “Seçim belirsizliği azaltacak. Tedbir aldık, alıyoruz” diye konuştu.

Yorum yok

Yorum Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Haritası