Son Haberler

YÜKSELEN TREND SAĞLIK TURİZMİ

gdfgdgf.jpg

100’ü aşkın ülkeden yabancı hastaya hizmet sunan Dünyagöz Hastaneler Grubu İcra Kurulu üyesi Selin Yıldırım Peker: “Sağlık turizminde yakaladığımız başarılı trend, ülkemizdeki sağlık sektörü için iyi bir model olabilir.”

Türkiye’de trendi giderek yükselen sağlık turizminin önemli temsilcilerinden Dünyagöz Hastaneler Grubu, gözle ilgili tüm branşlarda yüzlerce farklı tedavi yöntemiyle dünyadaki birçok ülkenin dikkatini çekiyor. 107 farklı ülkeden binlerce hastayı tedavi eden Dünyagöz; Avrupa, Ortadoğu, Orta Asya, Balkanlar, Kafkasya ve Afrika’dan birçok hastanın Türkiye’ye gelerek tedavi olmasını sağlıyor ve bu yönüyle sağlık turizminin gelişiminde öncü rol alıyor.

Yurt içi ve yurtdışında toplam 18 merkezde, 150 kişilik deneyimli medikal hekim kadrosu ve 1500’e yakın personelle hizmet sunduklarını söyleyen Dünyagöz Hastanesi İcra Kurulu üyesi Selin Yıldırım Peker; başarıyı yakalamalarının perde arkasında yatan nedenleri anlatırken, “sağlık turizminde büyümenin yollarını bulduk ve yolumuza büyümeyle devam ediyoruz” diyor.Dünyagöz olarak ortaya koydukları başarılı modelin, Türkiye’deki genel sağlık politikaları için de örnek teşkil edebileceğine işaret eden Selin Yıldırım Peker, “Türkiye’nin batılı ülkelere göre ciddi artıları var. ülkemiz kuzeyden güneye, doğudan batıya büyüleyici güzelliklere sahip. Sadece güneş, deniz ve kumdan ibaret olmayan doğal zenginliklerimizle kültür ve kış turizmi için de oldukça uygun bir coğrafyayız. İstanbul’dan 4 saatlik uçuş mesafesiyle 56 ülkeye gidilip-gelinebiliyor. Şansımızı iyi kullanmalıyız” diyor.

Muhtar Kent’in Coca Cola’nın zirvesine tırmanması çok konuşulmuştu. Şimdi de bir Türk iş kadını olan Selin Yıldırım Peker, ABD merkezli Medical Tourism Association USA (Medikal Turizm Derneği), Avrupa Başkanlığı koltuğuna oturdu. Avrupalılar sağlık turizmini O’ndan öğrenecek.

AMERİKALILAR, AVRUPA’YI TüRK İŞ KADININA EMANET ETTİ

Hızla büyüyen Dünyagöz’ün yatırımlarından sorumlu olan Selin Yıldırım Peker, başarılı iş ve yaşam öyküsüyle Amerikalıların da dikkatini çekti. Nitekim geçtiğimiz günlerde ABD merkezli Medical Tourism Association USA (Medikal Turizm Derneği), Avrupa Başkanlığı görevini Selin Yıldırım Peker‘e verdi. Medical Tourism Association Avrupa Başkanı seçilmesini değerlendiren Selin Yıldırım Peker, ‘Türk iş kadını olarak, Avrupa Başkanı seçilmem gurur verici. Uluslararası bir misyona sahip olmamın sorumluluğuyla başarılı işlere imza atmayı planlıyorum. 7 yıllık geçmişi olan Medical Tourism Association USA; dünya çapında kaliteli sağlık hizmetleri verilmesini hedefliyor ve kâr amacı gütmüyor.

Her yıl ABD‘de 3 bin kişinin katılımıyla kongre ve fuarlar düzenleyen Dernek, dünya genelinde sağlık turizmi yapan ve yapmak isteyenleri bir araya getiriyor. Dünyanın her yerinden sağlık kuruluşları, genel ve branş hastaneleri, devletler, sigorta şirketleri bu derneğe üyeler. Fransa, Portekiz, Brezilya, Kolombiya, Kore ve ürdün gibi ülkelerin üye olduğu ABD merkezli Medical Tourism Association USA’nın Avrupa Başkanı olmam elbette Türkiye’nin sağlık turizmine de olumlu bir katkı sağlayacak. Sağlık turizminde Türkiye olarak henüz işin başındayız. Yeni görevimle birlikte sağlık turizminde atılacak adımları anlatırken, ülkemizin bölgede ve dünyada etkili olması açısından daha fazla olanaklar elde edeceğiz” görüşüne yer veriyor.

DAHA FAZLA YABANCI HASTA İçİN NE YAPILMALI?

Türkiye’nin coğrafi konumu, yenilenen alt yapısı ve büyüyen ekonomisiyle Avrupa’daki birçok ülkenin önüne geçtiğini belirten Selin Yıldırım Peker, hızla gelişen sağlık sektörünün ve sayıları artan nitelikli hastanelerin sağlık turizmi için iyi bir zemin hazırladığını belirterek sözlerini şöyle sürdürüyor: “Akıllı binalardan oluşan hastanelerimizde son teknolojiler kullanılıyor. Sağlık turizminde büyümeyi sağlayan temel etkenler ülkemizde mevcut. Donanımlı hastane ve deneyimli hekim kadrosuyla hizmet verebilmenin yanında, sağlık turizminde ihtiyaç duyulan en önemli özelliklere de sahibiz. Tek ihtiyacımız iyi bir şekilde koordine olabilmek. Profesyonel şekilde organize olmamız ve hedeflerimiz doğrultusunda çalışmamız gerekiyor. Sağlık, Turizm ve Ulaştırma Bakanlıklarımız başta olmak üzere birçok bakanlık arasında koordinasyon kurulmalı. Devletin sağlık turizmiyle ilgili organizasyonları iyi denetleyip, kontrol altında tutması ve sahiplenmesi gerekiyor. Diğer yandan sağlık turizminin büyümesi için devlet, özel sektör işbirliğine ihtiyaç var. Geçen yıl Ekonomi Bakanlığı’nın başlattığı ‘Döviz Kazandırıcı Hizmetler Teşvik Programı’ iyi bir adımdı, devamının gelmesi lazım. Türkiye’deki sağlık yatırımcılarının daha fazla hasta getirebilmesi, yurt dışında irtibat ofisleri ve muayenehane açmasına bağlı. Verilen teşviklerin doğru değerlendirmesi halinde Türkiye’ye daha fazla hasta gelir ve daha fazla döviz elde edilir.”

AVRUPA’DA MEDİKAL SAĞLIK BİLİNCİ OLUŞTURACAĞIZ

Avrupa medikal sağlıkta, Türkiye’den çok da ileride değil. Medical Tourism Association USA Avrupa Başkanı olarak birinci sorumluluğum; Avrupa kıtasında “medikal sağlık bilincini” doğru şekilde yaymak olacak. Bu amaçla Avrupa özel Hastaneler Derneği ile ortak girişimlerde bulunacağız. Avrupa’daki özel hastaneleri bilgilendirmek ve insanları bu noktada bilinçlendirmek üzere projelerimizi devreye alacağı.

s.jpg

EKONOMİYE YABANCI HASTA DOPİNGİ

Sağlık turizmi kapsamında Türkiye’ye gelenlerin oluşturduğu katma değerin, turizm gelirini 4’e katladığını belirten Selin Yıldırım Peker, “tedavi için gelen hasta, yalnız gelmiyor. çoğu kez tedavi için İstanbul’a gelenler, günlerce tatil tadında ülkemizde konaklama imkanı elde ediyor. Geziyor, görüyor, alışveriş yapıyor. Turizm sektörü tıpkı inşaat sektörü gibi lokomotif olma özelliğine taşıyor. Gıdadan konaklamaya, ulaşımından alışverişe birçok sektörü etkiliyor. Turizm öte yandan ülkenin imajına da ciddi katkı sağlıyor. Tam da bu noktada sağlık turizminin önemi ortaya çıkıyor. Bir ülkeye tatile gittiğinizde güneş, kum, deniz ve iyi bir otelde keyifli günler yaşarsınız. O tatil sizin için güzel bir anı olur.

Ama sağlığınıza kavuşmak için Türkiye’ye geldiyseniz ve tedaviniz başarılı olduysa, Türkiye’nin gönüllü avukatı olursunuz. örneğin gözüyle ilgili bir ameliyat için ülkemize gelen yabancı hasta sağlığına kavuştuğunda, Türkiye hakkında kimseyi kötü konuşturmaz. Tatil düşündüğünde ilk adres Türkiye olur. Yatırım düşünüyorsa yine Türkiye olur. Dolayısıyla sağlık turizmi ülke ekonomisinin imajını yakından ilgilendiren bir konu. Yabancı sermayenin ülkemize girmesinde de yabancı hastaların ve sağlık turizminin özel bir yeri olduğunu düşünüyorum. Sağlık turizminin, ülkenin imajına direk etki ettiği unutulmamalı ve buna bağlı olarak hizmet veren hastaneler gerekli altyapı ve donanıma sahip olmalı. Aksi halde Türkiye ciddi bir riskle karşı karşıya kalır. ülkemize gelen turist, kaldığı otelde herhangi bir sorun yaşarsa, daha iyi bir otele geçer ve çözüm bulur ama sağlık turizmi kapsamında ülkemize gelip, masada kalan hastanın sorununu dünya konuşur” açıklamasını yapıyor.

gdfg_2.jpg

BAŞARI, ULUSLARARASI STANDARTLARDA SAĞLIK HİZMETİ SUNMAYA BAĞLI

Sğlık turizmi açısından dünya istatistiklerine bakıldığında; hastaların, dört saatlik uçuş mesafesini geçmeyen ülkeleri tercih ettiğini vurgulayan Selin Yıldırım Peker, Türkiye’nin bu anlamda avantajlı bir konuma sahip olduğunun altını çizerek, “Avrupa ülkeleri, Rusya, Türkiye Cumhuriyetler, Akdeniz ülkeleri ve Orta Doğu’da yaşayan milyonlarca insan başta olmak üzere yakın coğrafyanın tamamı için uygun bir ülkeyiz. Sağlık yatırımlarımız artıyor, özel hastanelerimiz uluslararası standartlara sahip, hekim kadromuz ve vaka oranı yüksek doktorlarımızın uzmanlığı iyi seviyelerde. Sağlık turizminin önemli oyunculardan biri olan Dünyagöz’de, 19 farklı yabancı dil konuşan doktorlar, hemşireler ve sağlık personeli hizmet veriyor. Sağlık hizmeti sunan kuruluşların standartlarını belirleyen ve kalite belgesi veren dünyanın en önemli Amerikan Akreditasyon sistemi olan JCI (Joint Commision International)’a sahip olan Dünyagöz ve diğer branşlarda hizmet veren emsal hastanelerin sayısı arttıkça, yabancı hasta sayımız da artacak” diyor.

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Site Haritası