Son Haberler

ABN Amro Bank, 2 bin 800 kişiye işten çıkaracak

Hollanda’nın büyük bankaları arasında yer alan ABN Amro Bank, dört yıl içinde yaklaşık 2 bin 800 çalışanını işten çıkaracağını duyurdu.

Hollanda merkezli ABN Amro Bank, kurumsal bankacılık bölümünü küçültmeyi ve dört yıl içinde yaklaşık 2 bin 800 çalışanını işten çıkarmayı planlıyor.

Bloomberg’in haberine göre şirket, 2024 yılına kadar 840 milyon dolar tasarruf etmeyi planlıyor ve işten çıkarmaların büyük bir kısmına ise 2022 yılında başlayacak. ABN Amro’nun 19 bin civarında çalışanı bulunuyor, bunların tahminen 2.800’ü önümüzdeki dört yılda işlerini kaybetmiş oalcak.

ABN Amro şirketin bireysel yatırımcılarda yaşadığı kayıp sonrasında yılın ilk yarısında kayıp yaşamıştı fakat sonrasında üçüncü çeyreği kâr ile kapattı.

Banka daha önce hissedarlarına en az kârın yüzde 50’sini temettü olarak ödeme sözü verirken şimdiyse yatırımcılarına bu oranın üzerindeki kâr dağıtımlarını hisse geri alımı olarak gerçekleştiriyor.

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Site Haritası