Son Haberler

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, görevden alındı

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden alındı, yerine Şahap Kavcıoğlu atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasını taşıyan karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Merkez Bankası Başkanı Nağci Ağbal görevden alındı. Ağbal’ın yerine Profesör Doktor Şahap Kavcıoğlu getirildi.

Naci Ağbal, 8 Kasım 2020’de Murat Uysal’ın yerine göreve getirilmişti. Ağbal göreve gelmesinin ardından geçtiğimiz yıl kasım ve aralık aylarında 675 baz puan faiz arttırımı gerçekleştirmişti.

Yeni yılda ocak ve şubat aylarında faiz arttırımına gitmeyen Ağbal yönetimindeki Merkez Bankası geçtiğimiz perşembe günü 200 baz puanlık bir faiz arttırımı kararı daha almıştı.

ŞAHAP KAVACIOĞLU KİMDİR?

Ağbal’ın yerine atanan Şahap Kavacıoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. İngiltere Hastings College’ta İşletmecilik üzerine eğitim gören Kavacıoğlu, Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı.

Kavcıoğlu, 2015 seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Bayburt milletvekili seçilmişti.
Şahap Kavcıoğlu

Marmara Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan Kavcıoğlu aynı zamanda Yeni Şafak gazetesinin köşe yazarları arasında yer alıyor.

Kavcıoğlu’nun Yeni Şafak’taki Salı günkü makalesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomik reform paketini değerlendirdi ve bu paketin en önemli mottosunu “yatırım, üretim, istihdam ve ihracat” olarak nitelendirdi.

Kavcıoğlu, yazısında, “Sonuç olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve ilgili tüm kurumlarımızın çabalarıyla hazırlanan bu ekonomi paketi, pandemi sonrası küresel toparlanma döneminde Türkiye’nin hedeflerini gerçekleştirmek üzere somut ve çözüm odaklı politikalar içeriyor. Yatırımın, üretimin, ihracatın ve istihdamın teşvik edilmesini ortaya koyan bu kapsamlı reformlar, ekonomideki gerçekler ışığında tutarlı ve bir bütünlük içinde hazırlanmış” ifadelerine yer verdi.

1 Yorum

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

  • admin
    20 Mart 2021 02:40 - Reply

    Çok şaşırtıcı. İnşallah ekonomide bir sıkıntı meydana gelmez.

  • İlgili Haberler

    Site Haritası