Son Haberler

2015`TE NE OLDU?

Seçimler, terör saldırıları, döviz piyasasındaki dalgalanmalar, uluslararası zirveler,AB ile uzun aradan sonra yeniden kurulan ilişkiler, yeniden açılan fasıllar, 2015 yılına damgasını vuran gelişmelerdi. 2015 yılı, dünya ekonomisi açısından da hayli çalkantılı geçti. İflas noktasına gelen Yunanistan’daki sürpriz seçim sonuçları, petrolün varil fiyatının uzun yıllar sonra 40 doların altına düşmesi, başta Rusya olmak üzere bazı petrol ülkesi üreticilerin krize girmeleri, terör örgütü IŞİD’ın Avrupa ülkelerinde saldırılar gerçekleştirerek katliam yapması, Suriyeli mültecilerin Avrupa’ya akını, aylarca konuşulduktan sonra FED’in faizleri artırması, Türkiye’nin Rus uçağını düşürmesi sonrasında başlayan Türkiye-Rusya gerginliği dünyada en çok konuşulan olaylardı…

Turcomoney, 2015 yılındaki en önemli olayları, gelişmeleri sizin için toparladı… Türkiye bu dönemde iki seçim yaşarken, 7 Haziran milletvekili genel seçiminin ardından, hiçbir partinin tek başına hükümeti kuracak çoğunluk elde edememesi piyasalara olumsuz yansıdı. Uluslararası piyasaların seyrinin yanı sıra koalisyon görüşmelerinin sonuçsuz kaldığı günlerde dolar 3 lirayı aştı. 1 Kasım milletvekili genel seçimi sonrasında siyasi belirsizliğin son bulmasıyla piyasalarda hava yeniden olumluya döndü. Dünyanın en büyük 20 ekonomisini oluşturan ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarının katıldığı “G20 Liderler Zirvesi”ne ev sahipliği yapan Türkiye, zirvede terörizm ve mülteciler konusunda önemli kararlar alınmasına katkı sundu. Türkiye ekonomisi, büyümeye devam etti. Bu yılın üçüncü çeyreğindeki yüzde 4 ile üst üste 24 çeyrek büyüyen Türkiye, son çeyrek verileri öncesi büyüme başarısını 25. çeyreğe taşımış oldu Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından Rusya ile Türkiye ekonomik ilişkileri yeni bir boyut kazanırken, AB ile müzakerelerde “Ekonomik ve Parasal Politika” başlıklı 17. Faslın açılması da önemli gündem maddesi olarak öne çıktı.

Dosyanın devamı için Turcomoney dergisinin Ocak sayısına bakabilirsiniz…

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Site Haritası