Bizlere bugün ulaşan önemli bir gelişmeyi paylaşmak istiyorum.

Yeni global atılımlarını sıkça duymayı özlediğimiz Renault, Çin otomotiv pazarının öncü markalarından Geely ile bugün bir stratejik işbirliği için çerçeve anlaşması imzaladı.

Bu çerçeve anlaşması Renault ve Geely‘nin %50 şer payla ortaklık kurmasını ve bu ortak şirket ile yeni nesil yüksek verimli hibrit ve elektrikli dahil çeşitli motor grupları üretmesini kapsıyor. Hedefler arasında, gelecek yılların ihtiyacını karşılayacak lider motor grubu üreticisi olmak da var.

RENAULT-GEELY’NİN YENİ ŞİRKETİ, 130 ÜLKEYE 19 BİN KİŞİLİK DEV BİR YAPIYA KAVUŞACAK

Bu yeni şirket, dünya çapında farklı markalarda sınıfının en iyisi olacak motor gruplarını üretecek. Bu planlamaya elektrik motorları da dahil. Çalışmalar tamamlandığında, bu yeni şirket 3 kıtada 17 adet motor fabrikası ve 5 adet ar-ge merkezi ile 130 ülkeye tedarik yapan 19 bin kişilik dev bir yapıya kavuşacak.

Şirket aynı zamanda güç sistemleri çözüm merkezi olarak öne çıkmak istiyor. Yeni nesil hibrit motorların yanı sıra düşük karbon salımlı ve hatta sıfır karbon salımlı motorların başlıca üreticisi olmayı hedefliyor. İlk etapta Renault, Dacia, Geely, Volvo, Lynk & Co, Proton, Nissan ve Mitsubishi markalarına motor gruplarının tedariği yapılacak. Gelecekte diğer otomotiv markalarının da ihtiyacının karşılanması planlanıyor.

KURULACAK 17 FABRİKA, İÇTEN YANMALI MOTOR PAZARININ YÜZDE 80’İNE MİTAP EDECEK

Kurulacak 17 fabrika yılda 5 milyon içten yanmalı, hibrit ve şarj edilebilir hibrit motor üretme kapasitesine sahip olacak. Aynı zamanda bu sayıda aktarma organları da üretilecek. Böylece toplam içten yanmalı motor pazarının %80’ine hitap edilmesi planlanıyor.

RENAULT, GLOBAL PAZARIN REKABET ÜSTÜNLÜĞÜNÜ YAKALAMAK İSTİYOR

Anlaşılan o ki ortak şirketin kuruluş aşamaları 2023 yılında tamamlanarak hayata geçmiş olacak. Dünya bir yandan hızla sıfır salımlı ulaşıma dönmeye çalışırken, diğer yandan içten yanmalı motor teknolojilerinin de bu yüzyıl içinde belirli bir süre pazarda yer alacağı kesin. Renault grubu da global pazarın bu bölümünde rekabet üstünlüğü yakalamak istiyor. Rekabetin giderek azalacağı içten yanmalı motor pazarında ülkelerin uygulayacakları çevreci ve katı regülasyonlar bu yatırımı yapılabilir kılar umuyorum.

İbrahim Aybar

Vesiile A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

aybar@turcomoney.com