Son Haberler

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu: Türk bankacılığı çok güçlü

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu Türkiye Bankalar Birliği (TBB) üyeleriyle bir araya geldi. Merakla beklenen görüşme sonrası açıklama yapan Kavcıoğlu, “İyi bir görüşme oldu. Olumlu bir hava içerisinde çok faydalı bir bilgilendirme oldu” dedi. 

Merkez Bankası’nın faiz oranını 100 baz puan indirerek politika faizini yüzde 15’e çekmesinin ardından sert tartışmalar yaşandı. Gözler Merkez Bankası’nın yapacağı açıklamalara çevrilirken bugün banka genel müdürleriyle bir toplantı yapılacağı bildirildi. Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, bankacılık sektörünün önde gelen temsilcileri, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben bir araya geldi.

 

Toplantının ardından açıklama yapan Kavcıoğlu’nun öne çıkan sözleri şöyle…

“BANKACILIK TÜRKİYE’DE VE DÜNYADA EN BAŞARILI SEKTÖR”

“Banka genel müdürlerimizle karşılıklı birbirimizi bilgilendirdik. İyi bir görüşme oldu. Olumlu bir hava içerisinde çok faydalı bir bilgilendirme oldu. BDDK Başkanımız toplantıdaydı. Zaten biz normalde iletişim halindeyiz. Çok güçlü bir iletişimle bankacılık sektörü Türkiye’de ve dünyada en başarılı sektör olarak çalışmalarını sürdürüyor.

” HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ, DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK”

Her zaman olduğu gibi Türkiye’nin ekonomik gelişmeleri, bankacılık sektörü ile ilgili yeni bir yıla giriyoruz, durum değerlendirilmesi, Merkez Bankası, BDDK’dan karşılıklı görüş alışverişleri oldu. Her zaman olduğu gibi, değişik bir şey yok.

“SÜRECİ BİRLİKTE GÖTÜRECEĞİZ”

Her şey kendi içerisinde konuşuldu. Bilgilendirdik. Faiz indirimleri olsun diğer konularla ilgili. Sektör ve BDDK ile çok uyumlu iletişim içerisindedir. Dünyanın en başarılı sektörlerinden biri olarak bankacılık sektörü bu işi yürütmektedir. Karşılıklı görüş alışverişlerimiz, taleplerimiz, taleplerini değerlendirdik. Her zaman olduğu gibi bu süreci birlikte götüreceğiz.

“OLAĞANÜSTÜ BİR TOPLANTI DEĞİL”

Bu toplantılar daha önceden ayrılan toplantılar. Olağanüstü bir toplantı değil onu ifade edeyim. Daha sonra da yapacağımız toplantılardan bir tanesi.”

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Site Haritası