Son Haberler

“2023 hedeflerine ulaşmak imkansız”

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde konuşan Özdemir, “Maalesef Türkiye 2013’ten beri patinaj yapıyor. Hiçbir gelişme kaydedemedik. Kişi başı milli gelir bile 10 bin doların altına düştü. Şu an 2023 hedeflerinin gerçekleştirilmesi imkânsız. Artık bu hedefler revize edilmeli” dedi.

Limak Holding dahil olduğu konsorsiyum ile birlikte başta İstanbul’da yapımı devam eden 3. Havalimanı projesinin yanı sıra çok büyük projeler yürütüyor. Bunlar arasında Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı, Ankara İçme Suyu II. Merhale Projesi, Gerede Sistemi, Tandoğan- Keçiören (M4) Metro Hattı, Ankara- Sivas Hızlı Tren Projesi, Kırıkkale-Yerköy Kesimi, Kahramanmaraş-Göksun 6. Bölge Hududu Yolu I. Kısım, Kahramanmaraş- Göksun 6. Bölge Hududu Yolu, II. Kısım ve Yusufeli Barajı ve HES projeleri bulunuyor.

29 Mayıs’ta başlayan Gezi olaylarının aldıkları ihaleleri olumsuz etkilediğini savunan Nihat Özdemir, şu ifadeleri kullandı:

“Ardından yaşanan olaylar. 2014’te iki seçim, 2015’te iki seçim geçirdik. Sonunda 1 Kasım seçiminde tek parti iktidarı geldi. İktidardaki parti önemli hedefler koydu. Bizim önümüzü açacağını bekledik. Dünya da artık yavaş büyüyor. Bizim de ihracat ve ithalatımız yavaş ilerleyecek. Artık 300 milyar dolar ihracat yapmak çok kolay değil. Artık ihracat çeşidini değiştirmek gerekiyor. Yükte hafif pahada ağır ürünler ihraç etmemiz lazım. Bilişimin, dijitalin önünün mutlaka açılması gerekiyor. Sanayide 4.0 dediğimiz ikinci evreyi mutlaka uygulamamız gerekiyor. Bunlar olmazsa bırakın 300 milyar doları, 200 milyar doları ancak yakalayabiliriz” dedi.

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Site Haritası