Taksim’deki terör saldırısına sonrası dünyanın bir çok ülkesinden Türkiye’ye destek geldi. Beyoğlu’nda gerçekleştirilen canlı bomba saldırısı sonrası NATO ve ABD başta olmak üzere Türkiye’ye destek mesajı yağıyor.
NATO
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İstanbul’un Beyoğlu ilçesi Taksim’deki terör saldırısını güçlü şekilde kınadı.
Stoltenberg, Beyoğlu’ndaki terör saldırısıyla ilgili yazılı bir açıklama yayımladı. Bunun masum siviller ve NATO müttefiki Türkiye’yi hedef alan başka bir terör saldırısı olduğunu kaydeden Stoltenberg, kurbanların aileleri ve Türk halkının acısını paylaştığını belirtti.
ABD
ABD İstanbul Başkonsololuğu : İstiklal’deki patlamanın şoku ve üzüntüsü içindeyiz. Hayatını kaybedenlerin ailelerinin yasını paylaşıyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.
Fransa
Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, İstanbul İstiklal Caddesi’ndeki canlı bomba saldırısına ilişkin açıklamada bulundu.
Yunanistan
Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’ndan konuya ilişkin açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:
“Yunan halkı ve Yunan hükümeti, İstanbul’da meydana gelen ve masum insanların ölümüne ve yaralanmasına yol açan yeni terör saldırısını esefle kınamaktadır. Türk halkına dayanışmamızı, kurbanların ailelerine de taziyelerimizi dile getiriyoruz.”
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsim *
Email *
Daha sonraki yorumlarımda kullanılması için adım, e-posta adresim ve site adresim bu tarayıcıya kaydedilsin.
Δ
Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.