Son Haberler

2012 yılında Türkiye`yi neler bekliyor?

Savaşlar, ekonomik krizler ve fırtınalarla geçen bir yıl daha geride kaldı. Ortadoğu ülkelerindeki kargaşa yönetim değişikliklerine, AB ülkelerinde patlak veren ekonomik kriz ise Yunanistan ve İtalya’da hükümetlerin değişmesine neden oldu. Kriz dalgasıyla sarsılan AB ülkeleri, tarihinin en sıkıntılı dönemlerini yaşarken, Türkiye bu sarsıntılardan uzak kalabilmenin sevincini yaşıyor.

Şimdi cevabı merak edilen soru şu:

“Ya kriz dalgası kasırgaya dönüşür de, AB’nin omurgası sayılan Fransa ve daha da önemlisi Almanya’nın kapısına dayanırsa o zaman ne olacak?”

Bu virüs Türkiye’ye bulaşır mı? Bulaşırsa, Türkiye bu krizden ne ölçüde etkilenir? Bu noktada 3 senaryo var. Deneyimli ekonomi gazetecisi Murat öğütçen bu soruların cevabını çarpıcı bir araştırma ile ortaya koymak için bankaların üst düzey yöneticileri ile konuştu. “2012’de Türkiye’yi neler bekliyor?” diye merak ediyorsanız, bu dosyayı mutlaka okumalısınız.

SüPER BAKAN çAĞLAYAN EKONOMİYİ ANLATTI

Zafer çağlayan… “AK Parti Hükümeti’nin en başarılı bakanı kim?” diye sorulsa kesinlikle ilk sıralarda yer alacak isimlerin başında Ekonomi Bakanı Zafer çağlayan gelir. Gerçekten de hangi şehre gitsek, hangi ülkeyi araştırmak için ziyaret etsek mutlaka orada Ekonomi Bakanı çağlayan’ı görüyoruz. O şehir senin, bu şehir benim o ülke senin bu ülke benim durup dinlenmeden gezen ve Türkiye’nin daha fazla ihracat yapması için adeta seferberlik ilan eden çağlayan, KOBİ’lerin, Türk işadamlarının önünü açmak için de inanılmaz çabalar gösteriyor.

Turcomoney olarak Hükümet’in “Süper Bakanı”nı kapak konusu olarak seçtik. Zafer çağlayan’la, Mersin’de bir araya gelen Yazı İşleri Müdürü’müz Cesur çaça, adı “Seyyah çelebi’ye” çıkan Süper Bakan’a, Türkiye ekonomisinin yol haritasıyla ilgili önemli sorular sordu. çağlayan yapılan çalışmaları ve hedeflerini, Turcomoney okurları için anlattı.

TüRKİYE, IFTC İLE BöLGENİN SİMüLATöR MERKEZİ OLUYOR

“Dünyada güç dengeleri yeniden kurulurken, Türkiye söz sahibi olmak için büyük çaba harcıyor” görüşümüzü sürekli vurguluyoruz. İşte tam da bu tespitimize uygun bir gelişmeyi ele aldık. Türkiye, sadece dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi değil, bilişimde de önemli projelere imza atan bir ülke aynı zamanda.

İşte çok çarpıcı bir örnek…

Uluslararası Uçuş Merkezi (IFTC), simülasyon eğitiminde sadece Türkiye’nin değil tüm bölgenin en önemli merkezlerinden biri konumunda. Dünya devi Boeing’in bile dikkatini çeken IFTC’nin Genel Müdürü Cengiz Arbaç’ın anlattıklarını okuyunca, Türk girişimcisi adına gurur duyacaksınız.

BANKACILIKTA KARLAR AZALIYOR

Türkiye, 2011 yılını cari açık sorunu hariç birçok alanda başarılı bir şekilde geçirdi. Bankacılık sektörü de 2011’i büyüme ile tamamladı. Ne var ki kârlılık oranı, bir önceki yıl ile kıyaslandığında daha düşüktü. Sektörün önemli oyuncularından Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, yeni yıla girerken Türk bankacılığının beklentilerini ve Denizbank’ın projeksiyonlarını anlattı…

2012’ye dolu dolu bir yayınla girerken, yeni yılın hepinize sağlık, mutluluk, huzur ve başarı getirmesini diliyorum.

Dr. Kazım KILINç

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Site Haritası