Son Haberler

2015 ve gastronomide yeni trendler

2014 yılında ekonomide, ticarette, siyaset cephesinde, uluslararası ilişkilerde, “imkânsız” gibi görünen birçok gelişme yaşandı. Amerika ve AB ülkelerinin, uzun yıllar sonra İran ile görüşmeye başlaması uluslararası ilişkilerde geniş yankı buldu. Petrol fiyatlarının 120 dolardan, 60 dolar seviyesine gerilemesi ekonomik planların revize edilmesine yol açtı. Uçuşa geçtiği denilen Rusya’nın, krizin eşiğine sürüklenmesi de önemli bir diğer gelişmeydi.

Demokrasi ve insan haklarında zirvede olduğu iddia edilen İsveç’te ırkçılık belasının nüksettiğini gördük. Irak ve Suriye’de, terör örgütlerinin gerçekleştirdiği katliamlarla bölgede istikrar ve huzur ortamının bozulması, Türkiye’yi olumsuz etkileyen olayların başında yer aldı. Batılı ülkeler ve bazı komşularıyla kötü günler geçiren Türkiye, Rusya ile ciddi bir yakınlaşma yaşadı.

Uluslararası gelişmeler böyleyken, içerde de “asla olmaz” denilen pek çok gelişme yaşandı. Bu yaşananlar, hayatın siyah ve beyazdan ibaret olmadığını gösterdi. Dostların düşman, düşmanların dost olduğu gelişmeler, her şeye rağmen “açık kapı” bırakmanın gerekli olduğu gerçeğini hatırlattı…

Hayat hızla akıyor ve ortaya çıkan hızla değişim mikro ve makro açıdan bazen risk, bazen fırsatlar doğuruyor. önemli olan bizlerin ve ülkemizin bu fırsatları iyi görmesi ve değerlendirmesidir.

Başarı; riskleri doğru analiz ederek, doğru stratejiler geliştirmekten geçiyor.

Türkiye, coğrafik, jeostratejik, siyasi ve idari yapısı açısından sadece bölgenin değil, dünyanın en önemli ülkelerinden biri. Eksikliklerine,yanlışlarına rağmen, Türk ve İslam ülkeleri içinde demokrasisi en iyi olan ülke… Yine bu ülkelerle kıyaslandığında İslam’ı en iyi algılayan, yaşayan ülke… Bu cennet vatanda yaşayan herkes, bunun farkında olmalı ve buna göre davranmalı…

Türkiye’yi yönetenler, yönetmeye talip olanlar kısır çekişmeleri bir tarafa bırakıp, “toplumsal barış” ve huzur için çaba harcamalı. İçerde barışını sağlamış Türkiye, dünyada füze hızıyla yükselir.

Uluslararası ekonomi/finans dergisi Turcomoney olarak biz buna inanıyoruz… Türkiye’nin daha çok ihracat yapması, güçlenmesi için yaptığımız ülke ve pazar araştırmalarına geçen ay dost ülke Kuveyt ile devam ettik. Yayın Kurulu üyemiz Hayreddin Turan ile gerçekleştirdiğimiz ziyarette önemli görüşmeler gerçekleştirdik. Gördük ki Kuveyt, yeniden o ihtişamlı günlerine dönmek için kalkınma seferberliği başlatmış. önümüzdeki yıllarda 100 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlayan Kuveyt‘te, Türk firmaları için büyük fırsatlar var. özellikle yatırımcılar ve girişimcilerin Kuveyt Dosya’mızı okumalarını öneriyoruz.

Türkiye’yi 2015’te neler bekliyor? Borsa, döviz, faiz, altın ve petrol nasıl bir seyir izleyecek? Yatırımcılar ne yapmalı? Bu soruların cevabını merak edenler, Turcomoney’nin birbirinden değerli yazarlarının “yol haritası” niteliğindeki çok önemli analizlerine göz atmalı…

Yeni yıl sayımızda önemli röportajlar da var. Türkiye’nin önde gelen bankalarından Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, geçen yılın değerlendirmesini yaptı ve 2015 hedeflerini anlattı. Faizsiz bankacılığın öncü kurumlarından Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan da, büyüme stratejisini anlattı. Yazı İşleri Müdürü’müz Cesur çaça, sadece Türkiye’nin değil, aynı zamanda dünyanın gözbebeği olmayı başaran Dünyagöz Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu üyesi Gülferi Meral Yıldırım ile, “iş ve yaşamda kadın” temalı özel bir röportaja imza attı.

Yeni yılınızı kutluyor; hepinize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Site Haritası